НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
Направите домаћи сируп од лимуна и освежите се за наредне вреле дане које нас очекују.
Састојци:
- 1 килограм лимуна
- 1 килограм шећера
- 3 литре воде
- 3 кесице лимунтуса
Припрема:
Добро оперите лимун.
Пошто је за припрему сирупа потребан цео лимун, дакле, са све кором, оперите лимунове мешавином хладне воде и соде бикарбоне. Трљајте кору фино, можете и меканим, новим сунђером.
Добро опране лимунове сада самељите на машиници за месо, или уз помоћ сецка, блендера, шта вам је при руци.
Кашу од лимуна преручите у одговарајућу шерпу, затим додајте воду, шећер и лимунтус. По жељи можете додати и ванилин шећер, за још слађи укус.
Према неким рецептима, за припрему иде дупло већа количина шећера, шта ја не препоручујем јер у том случају овај сируп заиста губи вредност. Ипак је то превише, а овако је таман да заслади а недовољно да засени нутријенте из лимуна. Сада када сте у кашу од лимуна додали остале састојке, добро промешајте па поклопите шерпу, и оставите на дневној температури да одстоји 24 сата. Током тих 24ч, повремено промешајте смесу да би се шећер брже и боље отопио..
Након тог времена, смесу процедите кроз цедиљку. Више пута ако желите баш чист сок од лимуна, а уколико волите и пулпу, онда ће бити довољно само једном.
Готов сок сипајте у одговарајуће флаше па их добро затворите. Пошто нема кувања, сок је хладан, и одмах га можете одложите у шпајз или фрижидер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
25. 07. 2024. у 08:00
ЦРНО МЛЕКО: Одлично за кожу и варење, а енергетска бомба у једној шољици
23. 07. 2024. у 13:00
ПРОТЕИНСКИ ШЕЈК ОД БАНАНЕ И ПУТЕРА ОД КИКИРИКИЈА: Савршен шејк за почетак дана
18. 07. 2024. у 15:01
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)