КАКО СЕ ПРАВИ ЛИКЕР ОД ОРАХА: Најстарији рецепт за ораховачу
Најстарији рецепт за ораховачу је и најједноставнији.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Састојци:
- 40 младих ораха,
- 1кг меда,
- 1л ракије
Припрема:
Ставите рукавице и младе орахе исецкајте, ставите их у већу стаклену теглу па преко њих додајте 1кг меда и 1л ракије. Затворите стакленим поклопцем па оставите да тегла стоји на сунцу 40 дана. Повремено промешајте садржај пластичном кашиком.
Као аперитив, ораховачу служите са ледом и кришком лимуна.
(Still)
Препоручујемо
 
                    
                    ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00
 
                    
                    НЕОДОЉИВИ ШЕЈК ОД МЛЕВЕНОГ КЕКСА: Сладак и издашан, поправиће вам дан у моменту
29. 07. 2024. у 12:35
 
                    
                    ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
25. 07. 2024. у 08:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)