НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Пица из тигања која ће да вас одушеви

Бојана Јовановић

02. 09. 2024. у 09:30

МНОГИМА је пица омиљено јело и неоспорно је да су они правилни и традиционални начини да је припремите савршени, али понекад је потребан један брзи рецепт, чији ће укус парирати оригиналној.

НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Пица из тигања која ће да вас одушеви

Фото Shutterstock

Пица из тигања би можда разбеснела Италијане, али онима који журе сигурно је прави спас. Зато, ево рецепта који ће вам брзински дати одличан ручак.

Потребно је:

- 2 јајета

- 2 кашике ренданог пармезана

- кашика псилијум љуспица

- оригано

- суви босиљак

- со

- бибер

- кашика маслиновог уља

За прелив:

- 3 кашике гушћег сока од парадајза

- свеж босиљак

- 80 г моцареле

Припрема пице у тигању:

Добро помешајте све суве састојке за тесто у дубљој посуди. Умутите јаја, па их додајте сувим састојцима и све добро промешајте поново. Мешајте барем 30 секунди, да би псилијум љуспице упиле сву влагу из теста. У већем тигању загрејте уље, сипајте затим смесу за тесто и кашиком је развуците тако да буде на свим деловима подједнаке дебљине. Потом тесто испеците неколико минута, са обе стране. Када је готово, прелијте соком од парадајза, поспите моцарелом исеченом на крупније комаде и свежим босиљком, па поклопите и оставите на тихој ватри неколико минута, тек толико да се сир растопи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЕВРОПА У ШОКУ! УЕФА уводи невероватну промену у фудбал