НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КИСЕЛУ ПЕГЛАНУ ПАПРИКУ: Зимница без конзерванса је феноменалног укуса и траје дуго
Црвене паприке су у Србији синоним за јесен, када у њима уживамо на разне начине, а већ дуго постоји традиција припреме пеглане паприке за зимницу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 килограма црвених паприка
- 2 главице белог лука
- 500 мл уља
- 200 г соли
- 100 г шећера
- 1 кашичица бибера у зрну
- 1 веза першуна
Припрема:
Оперите паприке и уклоните им семенке, па их исеците на дебље траке.
Поређајте траке паприка по дну посуде, па поспите мало соли и шећера и прелијте с мало уља и сирћета. Ставите нови ред паприка и понављајте све док не потрошите сав материјал.
Оставите да одстоји преко ноћи, па кад омекша ређајте у добро стерилисане тегле, а између редовна паприка додајте ситно сецкан бели лук, бибер и першун.
Кад завршите с ређањем, прелијте течношћу од уља и сирћета у ком су паприке одстојале преко ноћи, па притисните пластичном решетком.
Ставите на хладно и тамно место и уживајте целе зиме у божанственом укусу.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)