ОТКРИЈТЕ У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА: Како се спрема прави бешамел сос
Бешамел сос може да се направи на више начина. Иде уз многа јела, месо, рибу. Називају га још и белим, и главни је састојак за прављење других сосева.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 мл млека
- 50 до 70 г маслаца
- 50 г брашна
- со и бибер по укусу
- мускатни орашчић
Припрема:
Истопите маслац на лаганој ватри, па кад почне да цврчи додајте брашно и крените да мешате, жицом, да се не би направиле грудвице. Брашно пржите око 2 минута па онда посолите и додајте млеко. Поново мешајте па додајте и бибер. Готовом сосу додајте мускатни орашчић и наставите да мешате. Кад га склоните са шпорета, сачекајте да се охлади, па га пробајте, да ли је потребно да досолите или још зачините. (trpeza)
Препоручујемо
НАЈУКУСНИЈЕ СЛАТКО ОД ДУЊА: Проверен рецепт са којим нема грешке
03. 10. 2024. у 10:30
ВОЋНИ ЧИА КАРАМЕЛ ПУДИНГ: Лагана посластица која се једе без гриже савести
28. 09. 2024. у 09:00
НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)