ОТКРИЈТЕ У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА: Како се спрема прави бешамел сос
Бешамел сос може да се направи на више начина. Иде уз многа јела, месо, рибу. Називају га још и белим, и главни је састојак за прављење других сосева.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 мл млека
- 50 до 70 г маслаца
- 50 г брашна
- со и бибер по укусу
- мускатни орашчић
Припрема:
Истопите маслац на лаганој ватри, па кад почне да цврчи додајте брашно и крените да мешате, жицом, да се не би направиле грудвице. Брашно пржите око 2 минута па онда посолите и додајте млеко. Поново мешајте па додајте и бибер. Готовом сосу додајте мускатни орашчић и наставите да мешате. Кад га склоните са шпорета, сачекајте да се охлади, па га пробајте, да ли је потребно да досолите или још зачините. (trpeza)
Препоручујемо

НАЈУКУСНИЈЕ СЛАТКО ОД ДУЊА: Проверен рецепт са којим нема грешке
03. 10. 2024. у 10:30

ВОЋНИ ЧИА КАРАМЕЛ ПУДИНГ: Лагана посластица која се једе без гриже савести
28. 09. 2024. у 09:00

НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00

ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа
ЦАРИНЕ од 30 одсто на сву робу која се из Мексика или земаља Европске уније увози у Сједињене Америчке Државе ступиће на снагу 1. августа, саопштио је данас амерички председник Доналд Трамп.
12. 07. 2025. у 14:55

ДЕВОЈЧИЦА ИЗ СРБИЈЕ НЕСТАЛА ЈУТРОС НА МАЛТИ: Полиција на ногама, апел се шири друштвеним мрежама
ЈУТРОС је на Малти нестала девојчица из Србије, чији нестанак је породица одмах пријавила локалној полицији.
12. 07. 2025. у 15:13

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)