ДОМАЋИ СОК ОД ЦВЕКЛЕ: Савршен напитак за детокс који ће препородити ваш организам
Направите домаћи сок од цвекле који је одличан за крвну слику и целокупно здравље. Најчешће се цвекла конзумира и у облику сока, који није посебно популаран међу децом, а ако га припремите овако, попиће све до последње капи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 цвекла средње величине
- 1 већа јабука
- 2 шаргарепе
- 1 лимун
- мало ђумбира
- 1 кашичица меда
Припрема:
Очистите цвеклу, оперите је и исецкајте ситно. Очистите јабуку, шаргарепу и ђумбир, па и њих такође насецкајте. Лимун добро оперите, па га исеците на кришке са све кором. Све ставите у блендер, па добро самељите. Ако немате блендер, послужиће и штапни миксер. Добићете ретку кашу, коју потом треба да прелијете с водом у зависности од тога коју густину желите да постигнете. Додајте воду постепено до жељене густине. Оставите да одстоји поклопљено преко ноћи. Сутрадан смесу процедите кроз газу, како бисте добили чист сок. Затим засладите сок медом и мешајте све док се он не отопи. Сипајте га у чисту стаклену флашу и чувајте у фрижидеру.
(Stvar ukusa)
Препоручујемо

ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)