ОМИЉЕНО ПРЕДЈЕЛО ПРАЗНИЧНЕ И СЛАВСКЕ ТРПЕЗЕ: Слана розен торта са ајваром, уживаћете у сваком залогају
СЛАНЕ торте употпуњавају сваку празничну трпезу и чине је раскошнијом.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Tomina Kuhinja
Овога пута предлажемо слану торту са розен корама и то са ајваром. Наносе се наизменично два фила - један са ајваром и тврдим сиром, а други са шунком. Задивићете госте овом сланом тортом која одлично иде уз печење и друго месо.
Састојци:
1 паковање кора за слану розен торту
600 г крем сира
100 г путера
420 г киселе павлаке
280 г шунке
250 г ајвара
150 г мајонеза
280 г тврдог сира
150 г киселих краставчића (опционо)
Рецепт за слану розен торту са ајваром:
Умутите омекшали путер, па убаците мајонез, киселу павлаку и крем сир. Поделите смесу за фил на два дела, у један убаците исецкану шунку и краставчиће по жељи, а у други 180 г ренданог тврдог сира и ајвар. Па корама за слану торту ређајте наизменично оба фила до утрошка материјала - преко прве горе нанесите фил са шунком, преклопите другом кором, потом распоредите фил са ајваром и тврдим сиром и тако укруг. Последњи слој слане торте треба да вам буде кора. Оставите последњи слој фила са стране, а онда притисните слану торту књигом или другим сличним предметом како би се састојци сјединили. Оставите тако 30 минута, а потом нанесите остатак фила и поспите слану торту са ајваром и са преосталим изренданим тврдим сиром.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)