ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића
Ликер од мандарине се прави од њене етеричне коре. Уместо да је баците и стварате додатни отпад, искористите је за припрему преукусног ликера. Уз то што можете да га пијете или послужите гостима, можете да га додајете колачима и разним посластицама, за што бољу арому.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10-15 кори мандарина
- 1 л домаће лозе
- 700 г шећера
- 25 г шећера за касније
Припрема:
Добро оперите коре мандарине и осушите их. Огулите кору и оставите дан, два на чистој крпи да почну да се стврдњавају. Ставите их у велику стаклену теглу, по могућству од 5 литара и прелијте домаћом лозом. Оставите тако да стоји 2 месеца. Кад прође то време узмите шећер и мало воде, па прокувајте у лонцу да се шећер скроз истопи. Кувајте на лаганој ватри уз константно мешање. Када добијете уједначен сируп оставите да се у потпуности охлади. Ракију и коре процедите у већи лонац, па додајте охлађени сируп и промешајте. 25 гр шећера ставите у шерпицу и отопите. Лагано мешајте док шећер не почне да се карамелизује, а потом га улијте у ликер. Ликер процедите помоћу газе како бисте уклонили евентуалне ситне комадиће шећера. Помоћу левка прелијте ликер у стаклене флаше и затворите чепом. Чувајте на хладном и тамном месту, а што дуже стоји то ће укус мандарине бити интензивнији.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)