ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ СЛАВСКОМ ТРПЕЗОМ: Корпице са пилетином, идеално послужење за Аранђеловдан

Новости онлине

19. 11. 2024. у 16:00

СЛАВСКЕ корпице филују се димљеном пилетином, кромпиром, јајетом и сиром, врло су згодне као предјело и залогајчићи на прославама.

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ СЛАВСКОМ ТРПЕЗОМ: Корпице са пилетином, идеално послужење за Аранђеловдан

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

За корпице:

  • 170 г брашна
  • 50 г меког путера
  • 40 мл млека
  • 1 мало јаје
  • 1 кашичица шећера
  • 1/3 кашичице соли

За фил:

  • 200 г димљене пилетине
  • 2 кувана кромпира
  • 2 кувана јајета
  • 90 г сира
  • шака мирођије
  • мајонез
  • бибер по укусу

Припрема:

За корпице помешајте млеко, со и шећер у чинији. Додајте јаје и поново промешајте. Додајте отприлике трећину свог брашна и промешајте. Додајте меки путер и умешајте у тесто. Затим додајте преостало брашно и умесите мекано, нелепљиво тесто.

Разваљајте тесто у слој дебљине 1-2 мм. Користите секач да исечете кругове према пречнику калупа. Напуните калупе тестом, чврсто га притискајте прстом и равномерно га распоредите. Пре печења, избоцкајте дно корпица виљушком. Пеците у загрејаној рерни на 220 С око 10-15 минута. Готове корпице извадите из калупа и охладите.

У међувремену припремите фил. Ситно исецкајте јаја, кромпир и пилећи филе. Сир нарендајте на ситно ренде. Мирођију такође ситно исецкајте. У чинији помешајте састојке за пуњење, додајте млевену паприку и зачините мајонезом. Напуните корпице припремљеним филом. По жељи украсите зачинским биљем.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

ПАРТИЗАН ДОБИЈА НАПАДАЧА: Репрезентативац у Хумској?