ТИРАМИСУ С КЕСТЕНОМ: Испробајте јесењу верзију омиљеног кремастог десерта
Тирамису је надалеко позната италијанска посластица која одушевљава својом једноставношћу и савршено кремастим укусом, а ако му додате кестен пире, добићете још пунији и лепши укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- паковање пишкота
- 200 г кестен пиреа
- 300 мл слатке павлаке
- 100 г шећера у праху
- 200 мл црне кафе (јаче)
- 400 г маскарпоне сира
- 5 кашика рума или амарето ликера
- какао
Припрема:
Пиреу од кестена додајте 100 мл слатке павлаке, па мутите миксером или све заједно умутите у блендеру, док не добијете глатку и компактну смесу.
Преосталих 200 мл слатке павлаке искористите да направите шлаг.
У једној посуди помешајте шећер у праху и маскарпоне сир, па умутите миксером, а потом додајте кестен пире и мутите још мало. На крају, кашиком мало по мало додајте шлаг и мешајте док се не сједини.
У мањој чинији помешајте јачу црну скувану кафу и рум или ликер.
По калупу поређајте пишкоте које сте кратко умочили у ову мешавину кафе и алкохолног пића, па преко намажите половину припремљеног фила. Затим опет ређајте умочене пишкоте, па нови слој фила.
На крају поспите какао прахом и ставите у фрижидер да се стегне.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)