ТИРАМИСУ С КЕСТЕНОМ: Испробајте јесењу верзију омиљеног кремастог десерта
Тирамису је надалеко позната италијанска посластица која одушевљава својом једноставношћу и савршено кремастим укусом, а ако му додате кестен пире, добићете још пунији и лепши укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- паковање пишкота
- 200 г кестен пиреа
- 300 мл слатке павлаке
- 100 г шећера у праху
- 200 мл црне кафе (јаче)
- 400 г маскарпоне сира
- 5 кашика рума или амарето ликера
- какао
Припрема:
Пиреу од кестена додајте 100 мл слатке павлаке, па мутите миксером или све заједно умутите у блендеру, док не добијете глатку и компактну смесу.
Преосталих 200 мл слатке павлаке искористите да направите шлаг.
У једној посуди помешајте шећер у праху и маскарпоне сир, па умутите миксером, а потом додајте кестен пире и мутите још мало. На крају, кашиком мало по мало додајте шлаг и мешајте док се не сједини.
У мањој чинији помешајте јачу црну скувану кафу и рум или ликер.
По калупу поређајте пишкоте које сте кратко умочили у ову мешавину кафе и алкохолног пића, па преко намажите половину припремљеног фила. Затим опет ређајте умочене пишкоте, па нови слој фила.
На крају поспите какао прахом и ставите у фрижидер да се стегне.
(glossy)

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)