ОВАКО СЕ ПРАВИ МЕДОВАЧА: Повољно делује на циркулацију, против бактерија и вируса и побољшава апетит, те је идеалан аперитив

Новости онлине

26. 11. 2024. у 13:50

Медовача је попут ликера, густа и ароматична, а уз пар састојака можете и сами да је направите.

ОВАКО СЕ ПРАВИ МЕДОВАЧА: Повољно делује на циркулацију, против бактерија и вируса и побољшава апетит, те је идеалан аперитив

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 0,5 л ароматичног меда
  • 0,8 л шљивовице
  • 0,1 л дестиловане воде
  • 0,1 л сувог белог вина
  • корица 1 лимуна
  • прстохват коријандера

Припрема:

Како бисте направили ову ракију, мед сипајте у већи лонац и загрејте га уз умерено мешање, да постане течан. Када је мед довољно течан додајте шљивовицу, дестиловану воду, бело вино, рендану лимунову корицу и коријандер, уз стално мешање.

Смесу сипајте у флаше које могу да се затворе. Оставите да стоји два месеца, а након тога смеса се филтрира и ракија сипа у чисте флаше. Што дуже стоји, то је укуснија.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАД ИМАТЕ МЕСИЈА СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ! Интер Мајами сања нову сензацију и кује план да елиминише првака Европе