ОВАКО СЕ ПРАВИ МЕДОВАЧА: Повољно делује на циркулацију, против бактерија и вируса и побољшава апетит, те је идеалан аперитив

Новости онлине

26. 11. 2024. у 13:50

Медовача је попут ликера, густа и ароматична, а уз пар састојака можете и сами да је направите.

ОВАКО СЕ ПРАВИ МЕДОВАЧА: Повољно делује на циркулацију, против бактерија и вируса и побољшава апетит, те је идеалан аперитив

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 0,5 л ароматичног меда
  • 0,8 л шљивовице
  • 0,1 л дестиловане воде
  • 0,1 л сувог белог вина
  • корица 1 лимуна
  • прстохват коријандера

Припрема:

Како бисте направили ову ракију, мед сипајте у већи лонац и загрејте га уз умерено мешање, да постане течан. Када је мед довољно течан додајте шљивовицу, дестиловану воду, бело вино, рендану лимунову корицу и коријандер, уз стално мешање.

Смесу сипајте у флаше које могу да се затворе. Оставите да стоји два месеца, а након тога смеса се филтрира и ракија сипа у чисте флаше. Што дуже стоји, то је укуснија.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПРЕ ТАЧНО 113 ГОДИНА ПОТОНУО ЈЕ ТИТАНИК: Један од чудом преживелих је потом постао олимпијски шампион - и то после невероватних дешавања