ПОСНА СЛАНА ТОРТА: Различити слојеви и богати укуси никога не остављају равнодушним
ПОЧЕО је пост и посне славе нам "куцају на врата", па је то и више него савршена прилика да припремите ову посластицу на постан начин.
Рецепт за посну слану торту је веома једноставан и одузеће вам свега 20-ак минута времена. Припремите укућанима и гостима ово фантастично предјело и обогатите трпезу на један "шарен" начин.
Састојци:
- паковање розен кора
- 3 кашике густина
- 250 г посног мајонеза
- вода
- 70 г посног маргарина
- 300 г туњевине
- 400 г кукуруза шећерца или једна мања конзерва од 340 г
- 5 киселих кратавчића
- 4 средње шаргарепе
- 200 г ренданог посног качкавља
Припрема:
У једну шерпицу сипајте око два децилитара воде и загрејте до кључања. Када прокључа додајте густин, који пре тога треба засебно да умешате у чинијицу са водом.
Све време мешајте, док се не разбију све грудвице, а кроз пар минута ће смеса већ постати густа и тада је склоните са ватре. Смеса брзо постане густа, зато добро припазите да не загори. У фил додајте маргарин у мешајте док се скроз не растопи.
Фил одложите да се скроз охлади, а можете га одложити и у фрижидер на 10 минута.
У три чиније одвојте туњевину, кукуруз и на коцкице исецкану шаргарепу, а затим им једнако додајте фил и мајонез.
У фил са кукурузом или са туњевином, по избору, додајте на коцкице исецкане краставчиће. Положите кору и премажите је слојем фила од кукуруза, па је прекријте кором. Други слој може бити туњевина, а трећи слој са шаргарепом.
Када преклопите последњом кором, премажите је филом од мајонеза и по жељи је можете посути посним качкаваљем. Торту одложите у фрижидер да стоји барем три сата.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)