ПОСНА СЛАНА ТОРТА: Различити слојеви и богати укуси никога не остављају равнодушним
ПОЧЕО је пост и посне славе нам "куцају на врата", па је то и више него савршена прилика да припремите ову посластицу на постан начин.

Фото: Принтсскрин Јутјуб/ Nandu Andrade
Рецепт за посну слану торту је веома једноставан и одузеће вам свега 20-ак минута времена. Припремите укућанима и гостима ово фантастично предјело и обогатите трпезу на један "шарен" начин.
Састојци:
- паковање розен кора
- 3 кашике густина
- 250 г посног мајонеза
- вода
- 70 г посног маргарина
- 300 г туњевине
- 400 г кукуруза шећерца или једна мања конзерва од 340 г
- 5 киселих кратавчића
- 4 средње шаргарепе
- 200 г ренданог посног качкавља
Припрема:
У једну шерпицу сипајте око два децилитара воде и загрејте до кључања. Када прокључа додајте густин, који пре тога треба засебно да умешате у чинијицу са водом.
Све време мешајте, док се не разбију све грудвице, а кроз пар минута ће смеса већ постати густа и тада је склоните са ватре. Смеса брзо постане густа, зато добро припазите да не загори. У фил додајте маргарин у мешајте док се скроз не растопи.
Фил одложите да се скроз охлади, а можете га одложити и у фрижидер на 10 минута.
У три чиније одвојте туњевину, кукуруз и на коцкице исецкану шаргарепу, а затим им једнако додајте фил и мајонез.
У фил са кукурузом или са туњевином, по избору, додајте на коцкице исецкане краставчиће. Положите кору и премажите је слојем фила од кукуруза, па је прекријте кором. Други слој може бити туњевина, а трећи слој са шаргарепом.
Када преклопите последњом кором, премажите је филом од мајонеза и по жељи је можете посути посним качкаваљем. Торту одложите у фрижидер да стоји барем три сата.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)