РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ СЛАВСКУ ПОГАЧУ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Одушевићете госте њеним изгледом и укусом
Сезона слава је увелико почела, а будући да је у току и Божићни пост, треба водити рачуна о свему. А ево како да направите посну погачу, која проверено успева!
Састојци:
- Брашно 500 г
- Суви квасац 1 кесица
- Шећер 1 кашичица
- Со 1 кашичица
- Млака вода 300 мл
- Уље 50 мл
- Сирће 1 кашика
Припрема:
Ако користите свеж квасац, растворите га у мало млаке воде са шећером и оставите да надође. Ако користите суви квасац, помешајте га директно са брашном. У већу посуду ставите брашно, со, уље, сирће и надошли квасац (или суви квасац). Постепено додајте млаку воду и месите док не добијете глатко тесто. Покријте посуду крпом и оставите тесто да нарасте на топлом месту око 1 сат, или док се не удвостручи. Када тесто нарасте, премесите га и обликујте погачу. Ставите је у подмазан плех или обложен папиром за печење. Погачу пеците у претходно загрејаној рерни на 200 °C око 30-40 минута, или док не добије златносмеђу боју. Када је погача печена, извадите је из рерне и оставите да се охлади пре него што је послужите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ КРОАСАНИ СА ЧОКОЛАДОМ: Ваздушасти и мекани као из пекаре
28. 11. 2024. у 15:38
ПОГАЧИЦЕ ОД ПИРЕ КРОМПИРА И СИРА: Идеалне за доручак или ужину
14. 11. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)