ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу
Слани ролати су увек добро решење било да их спремате укућанима, или за госте на слави.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 150 г брашна
- 1/2 кашичице соли
- 1 кашичица прашка за пециво
- 200 г обареног исецканог спанаћа
- 200 мл киселе воде
- 2 кашике уља
За фил:
- 200 г туњевине
- 100 г посног мајонеза
Припрема:
Како бисте направили овај ролат, скувајте спанаћ и оставите да се охлади. Укључите рерну да се загреје на 200 степени. У већу чинију сипајте брашно, додајте со, прашак за пециво, па промешајте.
Равномерно распоредите смесу и ставите да се пече 10-15 минута. Кора је танка, па је брзо готово. Печену кору заједно са папиром увијте у ролат и умотајте у влажну крпу. Оставите да се хлади, а за то време припремите фил. Туњевину оцедите од уља, па је сједините са посним мајонезом. Одмотајте кору, лагано је одвојите од папира и намажите фил, пазећи да не идете до ивице, како фил не би цурио. Поново уролајте кору са филом и ставите у фрижидер бар на три сата, да се састојци лепо повежу. Охлађен ролат исеците на колутове и послужите. Пријатно!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)