ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу

Новости онлине

16. 12. 2024. у 15:00

Слани ролати су увек добро решење било да их спремате укућанима, или за госте на слави.

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:

  • 150 г брашна
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 200 г обареног исецканог спанаћа
  • 200 мл киселе воде
  • 2 кашике уља

За фил:

  • 200 г туњевине
  • 100 г посног мајонеза

Припрема:

Како бисте направили овај ролат, скувајте спанаћ и оставите да се охлади. Укључите рерну да се загреје на 200 степени. У већу чинију сипајте брашно, додајте со, прашак за пециво, па промешајте.

Додајте спанаћ, киселу воду и уље. Смесу добро промешајте па излијте у већи плех од рерне, обложен са папиром за печење.

Равномерно распоредите смесу и ставите да се пече 10-15 минута. Кора је танка, па је брзо готово. Печену кору заједно са папиром увијте у ролат и умотајте у влажну крпу. Оставите да се хлади, а за то време припремите фил. Туњевину оцедите од уља, па је сједините са посним мајонезом. Одмотајте кору, лагано је одвојите од папира и намажите фил, пазећи да не идете до ивице, како фил не би цурио. Поново уролајте кору са филом и ставите у фрижидер бар на три сата, да се састојци лепо повежу. Охлађен ролат исеците на колутове и послужите. Пријатно!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол