НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ГИРИЦЕ: Ни једноставније рибе, ни укуснијег ручка
Припрема рибе многима делује као изазов због мириса и процеса чишћења. Срећом, гирице су изузетак! Ове мале рибе су једноставне за припрему, не захтевају чишћење и уз неколико трикова, можете избећи непријатан мирис у кући.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500-600 г гирица
- 1 кашичица соли
- 150 г брашна
- 0,5 л уља за пржење
Припрема:
Гирице исперите хладном водом, посолите и ставите у цедиљку. Протресите их како би се со равномерно распоредила, па их оставите око сат времена да се оцеде.
У цедиљку поспите брашно преко гирица и поново их протресите док не буду у потпуности прекривене брашном. Ставите цедиљку изнад посуде како бисте сачували вишак брашна и поновите поступак док свака рибица не буде уваљана. Овај метод је знатно бржи од појединачног ваљања сваке гирице. Приликом пржења, у уље додајте комадић коре лимуна или кашичицу сирћета – ово ће значајно смањити интензитет мириса.
Загрејте уље у шерпи на нешто јачој температури. Пржите гирице у мањим количинама, тако да равномерно попуне површину шерпе. Повремено их мешајте како би се лепо испекле са свих страна, док не постану златно реш. Вадите их на папирне убрусе како би упиле вишак масноће.
Гирице су савршене за послуживање и топле и хладне. Уживајте у овом здравом и једноставном оброку који ће одушевити вашу породицу, а кухињу оставити без непријатних мириса!
Препоручујемо
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)