РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику

Јована Васић

02. 01. 2025. у 13:00

Ролат са шунком брзо је и једноставно решење за укусно предјело, а уз лако прилагодљиво пуњење, савршен је за сваки укус.

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • јаја 4
  • брашно 4 кашике
  • прашак за пециво 1 кесица
  • павлака 2 кашике
  • со прстохват
  • фета сир 250 гр
  • 1 јогурт
  • прашка шунка 200 гр

Припрема:

Беланца одвојите од жуманаца и са прстохватом соли умутите у чврст снег.

Посебно умутите жуманца са павлаком па у то додајте беланца и полако промешајте.

На крају додајте брашно у које сте претходно умешали прашак за пециво па све промешајте варјачом.

Припремљену смесу разлијте у плех обложен папиром за печење и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени 20 минута.

Печену кору увијте у влажну крпу и оставите да се охлади.

За то време умутите фета сир и јогурт, додајте сецкану стишњену шунку и све промешајте.

Кору развите и премажите филом па поново уролајте. Оставите у фрижидер да се стегне. Непосредно пред служење исеците на парчад.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ОВО СУ СТРАШНЕ ВЕСТИ: Младеновић бесна због најновијих промена на Ју-Ес Опену