ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
Ако вам се допада вирална Дубаи чоколада, мафини инспирисани овом неодољивом посластицом с пистаћима су нешто незаобилазно ове године.

sweetsaltysabrin/TikTok Screenshot
Састојци:
- 4 кашике шећера
- 2 јајета
- прстохват соли
- 100 мл млека
- 100 мл уља
- 250 г брашна
- 1 кесица прашка за шециво
- 3 кашике какао праха
За фил:
- 200 кадаиф резанаца
- 1 кашичица путера
- 4 кашике путера од пистаћа
- 2 кашике сусамове пасте (тахинија)
За глазуру:
- 200 мл слатке павлаке
- 200 г црне чоколаде
Припрема:
Умутите јаја, шећер и со док не буде пенасто. Додајте уље и млеко и добро промешајте или мутите минут до два.
Сипајте у калуп за мафине, обложен корпицама, и пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 15-18 минута.
Прелијте изломљену чоколаду слатком павлаком, па отопите уз мешање на средњој ватри (или прелијте чоколаду врелом слатком павлаком и мешајте док се чоколада не отопи). Прекријте прозирном фолијом, па кад се охлади мутите кратко миксером.
У чинији помешајте кадаиф резанца, отопљен путер, путер од пистаћа и сусамову пасту, па тиме филујте печене мафине којима сте одсекли врх.
Сипајте чоколадну глазуру у шприц, па украсите мафине. По жељи за декорацију додајте и коцкице чоколаде.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Припремите омиљени слаткиш за све генерације
27. 12. 2024. у 11:00

БРЗО И ЛАКО СЕ ПРАВЕ: Слани мафини са маслинама, уживаћете у сваком залогају
23. 09. 2024. у 07:00

НАПРАВИТЕ СОЧНЕ МАФИНЕ СА ЏЕМОМ: Никад укуснији, нећете им одолети
16. 09. 2024. у 17:00

БРАЋА МАКЕДОНЦИ ПОХАПСИЛИ БЛОКАДЕРЕ ИЗ СРБИЈЕ КОЈИ СУ ДОШЛИ ДА ПРАВЕ ХАОС: Испливао снимак како их обучавају, помињу пленуме (ВИДЕО)
МАКЕДОНСКИ медији пишу данас о умешаности српских студаната у политичким протестима у Северној Македонији након трагедије у дискотеци у Кочанима, а неки блокадери који су дошли из Србије да праве хаос у Северној Македонији, ухапшени су.
23. 03. 2025. у 15:17

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

КАКО СЕ ПЕЈА ОБОГАТИО: "Куће и станове имам због Париза"
ВОДИТЕЉ Зоран Пејић Пеја присутан је на сцени већ три деценије, а некада је био најтраженији водитељ у иностранству, па му је пошло за руком да обезбеди и себе и породицу.
24. 03. 2025. у 13:23
Коментари (0)