ЛАЗАЊЕ БОЛОЊЕЗЕ: Лак и једноставан рецепт за омиљени италијански специјалитет

Јована Васић

15. 01. 2025. у 11:00

Одвојте мало времена и одушевите породицу овим фантастичним јелом.

ЛАЗАЊЕ БОЛОЊЕЗЕ: Лак и једноставан рецепт за омиљени италијански специјалитет

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • коре за лазање 500 г
  • пармезан 80 г
  • бибер 1 кашичица
  • млевено месо 700 г
  • оригано 2 кашичице
  • босиљак 2 кашичице
  • уље 140 мл
  • рузмарин 1 гранчица
  • парадајз пире 50 мл
  • сок од парадајза 500 мл
  • со по укусу

Бешамел сос:

  • млеко 1 л
  • качкаваљ 160 г
  • уље 120 мл
  • брашно 200 г
  • со по укусу

Припрема:

За бешамел сос у шерпицу сипајте уље и када се добро загреје мешајући додајите брашно. Пржите неколико минута и лагано сипајте млеко, све време мешајући. Посолите по укусу и додајте качкаваљ.

У тигању загрејте уље и додајте месо, па га кратко издинстајте. Додајте сок од парадајза и парадајз пире, па кад прокува додајте со и бибер, а затим и остале зачине и рузмарин. Сос кувајте још око десет минута. Извадите рузмарин.

У ватросталну посуду сипајте уље и ређајте тесто, бешамел, па болоњезе сос. Понављајте поступак све док не потрошите састојке. Поспите пармезаном и пеците на температури од 220 степени око 45 минута.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ЗАВЕО ЈЕ ШЕР И СИНДИ КРАФОРД, А СЛОМИО СЕ КАДА ГА ЈЕ ОНА ОСТАВИЛА: Животна прича Вал Килмера који се до краја борио као лав