ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено

Јована Васић

21. 01. 2025. у 15:00

Рецепт за поховани качкаваљ је врло једноставан, али ипак постоји један трик помоћу ког ће бити исти као из ресторана. Наиме, тајна је у томе да качкаваљ ставите у замрзивач сат времена пре припреме.

ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г качкаваља
  • 3 јајета
  • 200 г брашна
  • 100 г презли
  • уље

Припрема:

Качкавља исеците на дебље листове, отприлике ширине кажипрста, па га ставите у замрзивач.

Док се качкаваљ хлади, припремите презле, брашно, умућена јаја и чашу хладне воде.

Комаде качкаваља потопите у хладну воду, а након тога их уваљајте у брашно, па у јаја и на крају у презле.

Качкаваљ пржите у дубоком уљу док не добије златну боју.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира