ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
Свети Сава је слава која окупља породицу и пријатеље у топлој и свечаној атмосфери.

Foto: Shutterstock
Домаћини се труде да припреме богату и разноврсну трпезу, поштујући традиционалне обичаје. Овај укусни рецепт савршен је избор за предјело на славској трпези.
Састојци:
- 12 већих шампињона
- 100 г крем сира
- 50 г павлаке
- 50 г наренданог качкаваља
- 1 чен белог лука (ситно сецкан или рендан)
- Першун (ситно сецкан)
- Со и бибер по укусу
Припрема:
Оперите печурке и пажљиво уклоните дршке. Дршке ситно насецкајте. Загрејте рерну на 200 °Ц. Помешајте крем сир, павлаку, нарендани качкаваљ, бели лук, першун, со и бибер у посуди док не добијете глатку смесу.
Напуните сваку капицу печурке припремљеним филом.
Поређајте печурке у плех обложен папиром за печење.
Пеците 15-20 минута, док печурке не омекшају, а фил не добије златну боју.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Савршено предјело за славску трпезу
19. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
20. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РУСКА САЛАТА: Омиљени зимски рецепт, савршен и за празничне, али и свакодневне трпезе
15. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)