ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
Свети Сава је слава која окупља породицу и пријатеље у топлој и свечаној атмосфери.

Foto: Shutterstock
Домаћини се труде да припреме богату и разноврсну трпезу, поштујући традиционалне обичаје. Овај укусни рецепт савршен је избор за предјело на славској трпези.
Састојци:
- 12 већих шампињона
- 100 г крем сира
- 50 г павлаке
- 50 г наренданог качкаваља
- 1 чен белог лука (ситно сецкан или рендан)
- Першун (ситно сецкан)
- Со и бибер по укусу
Припрема:
Оперите печурке и пажљиво уклоните дршке. Дршке ситно насецкајте. Загрејте рерну на 200 °Ц. Помешајте крем сир, павлаку, нарендани качкаваљ, бели лук, першун, со и бибер у посуди док не добијете глатку смесу.
Напуните сваку капицу печурке припремљеним филом.
Поређајте печурке у плех обложен папиром за печење.
Пеците 15-20 минута, док печурке не омекшају, а фил не добије златну боју.
(trpeza)
Препоручујемо

СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Савршено предјело за славску трпезу
19. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
20. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РУСКА САЛАТА: Омиљени зимски рецепт, савршен и за празничне, али и свакодневне трпезе
15. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)