ЧЕТИРИ БРЗИНСКЕ ОБРОКА СА НАЈМАЊЕ КАЛОРИЈА: Укусно, а не гоји

Јована Васић

17. 02. 2025. у 13:00

Четири брзинска оброка са најмање калорија можете да кобинујете на различите начине, прилагођавате свом укусу и без гриже савести уживате у јелу.

ЧЕТИРИ БРЗИНСКЕ ОБРОКА СА НАЈМАЊЕ КАЛОРИЈА: Укусно, а не гоји

Foto: Shutterstock

Пилетина са пиринчем

Састојци:

  • 240 г интегралног пиринча
  • 240 г пилећег бујона
  • 120 г сецкане црвене паприке
  • 60 г сецканог лука
  • 2 кашичице маслиновог уља
  • 300 г пилећег филеа исецканог на траке и испрженог
  • 120 г смрзнутог кукуруза, одмрзнутог
  • 120 г смрзнутог грашка, одмрзнутог
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • со и бибер по укусу

Припрема:

За ову вечеру пиринач скувајте у бујону према упутству на паковању. У међувремену, у великом тигању, динстајте црвену паприку и лук на уљу 2-3 минута или док не омекшају. Умешајте пилетину коју сте испржили, кукуруз, грашак, босиљак и жалфију. Пржите, непокривено, 4-5 минута на средњој ватри или док се не загреје. Умешајте пиринач, со и бибер.

Медитеранска пица

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 230 г млевене јунетине
  • 60 г ситно сецканог лука
  • 2 чена белог лука, ситно насецкана
  • 230 г парадајз пелата
  • 1 кашичица сецканог свежег рузмарина
  • 1 интегрално тесто за пицу
  • 1 средњи парадајз, исецкан
  • 120 г беби спанаћа, танко исеченог
  • 12 маслина без коштица, танко нарезаних
  • 180 г маломасног белог сира

Припрема:

Загрејте рерну на 200°. Загрејте уље у великом тигању и пржите јунетину, лук и бели лук на средњој ватри док месо не буде више ружичасто, 5-6 минута. Умешајте парадајз пелат и рузмарин и пустите да прокључа. Смањите топлоту, динстајте непокривено, док се не згусне, 6-9 минута.

Ставите тесто за пицу на плех. Прелијте мешавином меса, парадајзом, спанаћем и маслинама. Посути сиром. Пеците 4-6 минута.

Паста са поврћем

Састојци:

  • 170 г интегралних шпагета
  • 2 кашике путера
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 2 средње тиквице, танко исечене
  • 230 г шампињона, насецканих
  • 1 велики парадајз, исецкан
  • 2 млада лука, сецкана
  • 1 чен белог лука, ситно насецкан
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/4 кашичице бибера
  • 240 г маломасног белог сира
  • 3 кашике пармезана
  • 2 кашичице сецканог свежег босиљка

Припрема:

Кувајте пасту према упутству на паковању. У међувремену, у великом тигању загрејте путер и уље на средњој ватри. Додајте тиквице и печурке, пржите 3-5 минута. Додајте парадајз, лук, бели лук и зачине. Смањите топлоту, динстајте, поклопљено, око 3 минута. Исцедите пасту и помешајте са поврћем. Поспите сиром и босиљком.

Вариво од меса

Састојци:

  • 600 г свињског филеа, исеченог на коцкице
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средњи лук, исецкан
  • 1 чен белог лука, ситно исецкан
  • 1 л пилећег бујона
  • 750 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
  • 120 г нарезане шаргарепе
  • 120 г нарезаног целера
  • 240 г исечених печурака
  • 2 кашике јабуковог сирћета
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика интегралног брашна

Припрема:

У тигању на средњој ватри, пржите свињетину, ставите на страну када завршите. У истом тигању пропржите лук док не омекша. Додајте бели лук, пржите 1 минут дуже. Додајте бујон, поврће, сирће и со, па пустите да прокључа. Смањите топлоту, поклопите и динстајте 25-30 минута или док поврће не омекша.
Додајте свињетину и загрејте. Смањите топлоту и додајте брашно размућено у мало топле воде, да се бујон згусне. По жељи поспите першуном и млевеним бибером.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О ОРЕШНИКУ Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.

21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.

21. 02. 2025. у 13:38

Коментари (0)

СУТРА СУ ВЕЛИКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Идите на гробље и запалите свећу, а ево и шта никако не смете да урадите