ЧЕТИРИ БРЗИНСКЕ ОБРОКА СА НАЈМАЊЕ КАЛОРИЈА: Укусно, а не гоји

Јована Васић

17. 02. 2025. у 13:00

Четири брзинска оброка са најмање калорија можете да кобинујете на различите начине, прилагођавате свом укусу и без гриже савести уживате у јелу.

ЧЕТИРИ БРЗИНСКЕ ОБРОКА СА НАЈМАЊЕ КАЛОРИЈА: Укусно, а не гоји

Foto: Shutterstock

Пилетина са пиринчем

Састојци:

  • 240 г интегралног пиринча
  • 240 г пилећег бујона
  • 120 г сецкане црвене паприке
  • 60 г сецканог лука
  • 2 кашичице маслиновог уља
  • 300 г пилећег филеа исецканог на траке и испрженог
  • 120 г смрзнутог кукуруза, одмрзнутог
  • 120 г смрзнутог грашка, одмрзнутог
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • со и бибер по укусу

Припрема:

За ову вечеру пиринач скувајте у бујону према упутству на паковању. У међувремену, у великом тигању, динстајте црвену паприку и лук на уљу 2-3 минута или док не омекшају. Умешајте пилетину коју сте испржили, кукуруз, грашак, босиљак и жалфију. Пржите, непокривено, 4-5 минута на средњој ватри или док се не загреје. Умешајте пиринач, со и бибер.

Медитеранска пица

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 230 г млевене јунетине
  • 60 г ситно сецканог лука
  • 2 чена белог лука, ситно насецкана
  • 230 г парадајз пелата
  • 1 кашичица сецканог свежег рузмарина
  • 1 интегрално тесто за пицу
  • 1 средњи парадајз, исецкан
  • 120 г беби спанаћа, танко исеченог
  • 12 маслина без коштица, танко нарезаних
  • 180 г маломасног белог сира

Припрема:

Загрејте рерну на 200°. Загрејте уље у великом тигању и пржите јунетину, лук и бели лук на средњој ватри док месо не буде више ружичасто, 5-6 минута. Умешајте парадајз пелат и рузмарин и пустите да прокључа. Смањите топлоту, динстајте непокривено, док се не згусне, 6-9 минута.

Ставите тесто за пицу на плех. Прелијте мешавином меса, парадајзом, спанаћем и маслинама. Посути сиром. Пеците 4-6 минута.

Паста са поврћем

Састојци:

  • 170 г интегралних шпагета
  • 2 кашике путера
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 2 средње тиквице, танко исечене
  • 230 г шампињона, насецканих
  • 1 велики парадајз, исецкан
  • 2 млада лука, сецкана
  • 1 чен белог лука, ситно насецкан
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/4 кашичице бибера
  • 240 г маломасног белог сира
  • 3 кашике пармезана
  • 2 кашичице сецканог свежег босиљка

Припрема:

Кувајте пасту према упутству на паковању. У међувремену, у великом тигању загрејте путер и уље на средњој ватри. Додајте тиквице и печурке, пржите 3-5 минута. Додајте парадајз, лук, бели лук и зачине. Смањите топлоту, динстајте, поклопљено, око 3 минута. Исцедите пасту и помешајте са поврћем. Поспите сиром и босиљком.

Вариво од меса

Састојци:

  • 600 г свињског филеа, исеченог на коцкице
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средњи лук, исецкан
  • 1 чен белог лука, ситно исецкан
  • 1 л пилећег бујона
  • 750 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
  • 120 г нарезане шаргарепе
  • 120 г нарезаног целера
  • 240 г исечених печурака
  • 2 кашике јабуковог сирћета
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика интегралног брашна

Припрема:

У тигању на средњој ватри, пржите свињетину, ставите на страну када завршите. У истом тигању пропржите лук док не омекша. Додајте бели лук, пржите 1 минут дуже. Додајте бујон, поврће, сирће и со, па пустите да прокључа. Смањите топлоту, поклопите и динстајте 25-30 минута или док поврће не омекша.
Додајте свињетину и загрејте. Смањите топлоту и додајте брашно размућено у мало топле воде, да се бујон згусне. По жељи поспите першуном и млевеним бибером.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: Било је лепо...

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."

НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.

04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Вучић на послу од 7. маја - има заказане састанке одмах после Ђурђевдана