НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПАРИЗЕР: Здравији и лепшег укуса од куповног

Јована Васић

18. 02. 2025. у 17:02

Ево како да направите домаћи здрави паризер у коме ће уживати цела породица, савршен је за доручак или вечеру.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПАРИЗЕР: Здравији и лепшег укуса од куповног

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300гр пилетине
  • 2 мање шаргарепе
  • пола главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • мало сока од цвекле
  • 1 желатин

Припрема:

Скувати 300 гр пилетине са две мање шаргарепе, пола главице црног лука и два чена белог лука. Зачинити по жељи.

Када је све кувано, стављамо у блендер, са мало сока од цвекле, ко не воли и не мора да додаје цвеклу, затим растворимо један желатин са мало водице у коме се месо и поврће кувало.

Изблендирамо, сипамо у “калуп” направљен од флаше, затворимо стреч фолијом па оставимо да се добро охлади. Може и да преноћи у фрижидеру. Када се стегне извадити га из калупа, исецкати и дегустирати. Пријатно! Такође од остатка воде у којој се све скувало, можемо направити супу, додати резанце или кнедле и готов је и ручак и вечера у исто време.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе први пут од почетка Специјалне војне операције Русије у Украјини нису биле коаутор антируског нацрта резолуције Генералне скупштине Уједињених нација о Украјини, у који је Спутњик имао увид.

20. 02. 2025. у 12:46

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се зелено светло Трампа

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се "зелено светло" Трампа

БРИТАНСКИ премијер Кир Стармер представиће америчком председнику Доналду Трампу план за распоређивање нешто мање од 30.000 европских војника у Украјини, како би осигурао америчку заштиту за ову операцију, пише британски Телеграф.

20. 02. 2025. у 10:26

Коментари (0)

ПРШТАЛО НА СВЕ СТРАНЕ: Срби и Хрвати се потукли у Београду (ФОТО/ВИДЕО)