НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПАРИЗЕР: Здравији и лепшег укуса од куповног
Ево како да направите домаћи здрави паризер у коме ће уживати цела породица, савршен је за доручак или вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300гр пилетине
- 2 мање шаргарепе
- пола главице црног лука
- 2 чена белог лука
- мало сока од цвекле
- 1 желатин
Припрема:
Скувати 300 гр пилетине са две мање шаргарепе, пола главице црног лука и два чена белог лука. Зачинити по жељи.
Када је све кувано, стављамо у блендер, са мало сока од цвекле, ко не воли и не мора да додаје цвеклу, затим растворимо један желатин са мало водице у коме се месо и поврће кувало.
Изблендирамо, сипамо у “калуп” направљен од флаше, затворимо стреч фолијом па оставимо да се добро охлади. Може и да преноћи у фрижидеру. Када се стегне извадити га из калупа, исецкати и дегустирати. Пријатно! Такође од остатка воде у којој се све скувало, можемо направити супу, додати резанце или кнедле и готов је и ручак и вечера у исто време.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈСОЧНИЈА ВЕЧЕРА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Нема укусније и издашније, а спрема се очас посла
15. 02. 2025. у 13:00Joвана Васић

ЛЕПИЊЕ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Уз кромпир и сир добијате савршенство
09. 02. 2025. у 09:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)