ХРСКАВИ ШТАПИЋИ ОД КРОМПИРА СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Савршено иду уз разна јела, а и сама по себи су својеврсни специјалитет
Не могу да престану да се једу колико су неодољиви. Сви љубитељи овог поврћа биће одушевљени рецептом.

foto: Printscreen Instagram - sezzy.brown
Састојци:
- 4–5 великих белих кромпира,
- 1/3 шоље масти (по избору)
- 750 мл уља за пржење
- пармезан
- бели лук у гранулама
Припрема:
Загрејте рерну на 130°Ц.
Ољуштите кромпир и изрендајте га на колутове. Потом у кромпир додајте маст или уље и со, и добро промешајте.
Обложите калуп за хлеб папиром за печење и равномерно распоредите кромпир у калуп. Прекријте још једним листом папира за печење, притисните га тако да папир прионе уз кромпир, и пеците у рерни 2 сата и 30 минута.
Оставите кромпир да се хлади 20 минута. Потребно је да га притиснете нечим тешким док се хлади и стеже у фрижидеру. На пример, можете користити правоугаону чинију напуњену водом. Оставите кромпир у фрижидеру најмање 6–8 сати или преко ноћи.
Добијену "чврсту плочу" од кромпира исеците на штапиће ширине 2–3 цм.
У шерпи загрејте уље до високих температура, око 180°Ц. Кромпириће треба пржити брзо, јер што су дуже у уљу, то је већа шанса да ће се распасти. Пажљиво ставите кромпириће у врело уље и пржите их 3–5 минута, док не постану златно-смеђи и хрскави.
Извадите кромпириће из уља, добро их процедите и нежно поспите мешавином соли са белим луком. Пребаците их на тањир за сервирање, нарендајте свеж пармезан преко и уживајте!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЖЕНИЦЕ ОД ПАЛЕНТЕ: Лако их је спремити, тешко им је одолети (ВИДЕО)
19. 02. 2025. у 17:30Jована Васић

НАЈУКУСНИЈА ПИТА СА СПАНАЋЕМ: Готова је за 10 минута, идеална за доручак, или вечеру (ВИДЕО)
17. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗАПЕЧЕНА ТЕСТЕНИНА СА КРОМПИРОМ И СИРОМ: Брзинска вечера за целу породицу (ВИДЕО)
13. 12. 2024. у 16:00

ВЕЧЕРА ЗА 10 МИНУТА: Треба вам само пар тортиља и имаћете праву гозбу
05. 12. 2024. у 17:00

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ САШИНОГ ЖИВОТА: Био сигуран да ће оздравити и није желео да се говори о болести
ДИРЕКТОР и оснивач Гранд продукције, Саша Поповић, преминуо је у 70. години после краће и тешке болести у једној клиници у Паризу.
03. 03. 2025. у 09:55

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе
ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.
03. 03. 2025. у 10:05

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)