ТРИК ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПРЖЕНУ РИБУ: Спремљена на овај начин биће веома укусна и мање масна
Трик за савршено пржену рибу крије се у специјалној мешавини уља, коју можете да направите код куће.

Foto: Shutterstock
Савршено пржену рибу можете да направите помоћу врло једноставног трика за који треба да направите специјалну мешавину уља. Треба да помешате 80 одсто уља које има високу тачку димљења и 20 одсто уља са високим садржајем масти.
Уље са високом тачком димљења омогућава да се риба брзо испржи на јакој ватри, а да не загори, док уље са високим садржајем масти омогућава да се равномерно испржи и да добије хрскаву корицу и богат укус.
Прављење мешавине је једноставно. Напуните велику боцу за уље са 80 одсто уљем са високом тачком димљења, попут уља репице, а затим га до краја напуните уљем са високим садржајем масти, као што су маслиново, палмино или кокосово уље. Пошто је ниво вискозитета уља исти у свим деловима, мешавина се никада не одваја. Бићете одушевљени.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВЕТ СЛАВНОГ КУВАРА: Џејми Оливер открио како да вам уље не прска из тигања
26. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

7 САВЕТА ДА ВАМ МЕСО БУДЕ СОЧНО: Уз ове сугестије свако месо које будете припремали биће савршено сочно и меко
22. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

НЕМАТЕ УЉА КОД КУЋЕ, НЕМА ПРОБЛЕМА: Ове намирнице могу да замене зејтин у припреми хране
10. 02. 2025. у 16:00Новости онлине

ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута
26. 12. 2024. у 15:30Новости онлине

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)