АКО НЕМАТЕ ПРАШАК ЗА ПЕЦИВО КОРИСТИТЕ ОВО: 5 најбољих замена, а разлике у укусу нема
Ако желите да направите кифлице или омиљено пециво, а немате прашак за пециво, решење постоји. Доносимо вам 5 феноменалних замена.

Foto: Shutterstock
Јогурт
Сирће
Замените кашичицу прашка за пециво са 1/4 кашичице соде бикарбоне и пола кашичице сирћета. Због особине да додаје кисео и оштар укус, није добра опција за рецепте са већом количином прашка за пециво.

Foto: Shutterstock
Лимунов сок
Исто као и за сирће, погодан само за рецепт који захтевају минималну количину прашка за пециво, због карактеристичног, јаког укуса. Као замену прашка за пециво, најбоље да користите 1/4 кашичице соде бикарбоне и пола кашичице лимуновог сока.
Умућена беланца
Метода погодна за прављење суфлеа, палачинки и колача. За торту вам може бити потребно и 12 беланаца, а за палачинке ће бити довољно 2 или 3. Важно је да их мутите на мањој брзини док не постану пенаста, па онда повећавате брзину док не постану мекана. Лагано додајте преостале састојке у умућен снег од беланаца.
Меласа
Одлична замена за прашак за пециво. Меласа је, иначе, замена за шећер. Уместо кашичице прашка за пециво, помешајте 1/4 шоље меласе са 1/4 кашичице соде бикарбоне. Због слаткоће можда можете да смањите количину шећера у рецепту.Идеална је за слатке рецепте, а због слатког укуса, није погодна за слана пецива.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВЕТ СЛАВНОГ КУВАРА: Џејми Оливер открио како да вам уље не прска из тигања
26. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

7 САВЕТА ДА ВАМ МЕСО БУДЕ СОЧНО: Уз ове сугестије свако месо које будете припремали биће савршено сочно и меко
22. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

НЕМАТЕ УЉА КОД КУЋЕ, НЕМА ПРОБЛЕМА: Ове намирнице могу да замене зејтин у припреми хране
10. 02. 2025. у 16:00Новости онлине

ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута
26. 12. 2024. у 15:30Новости онлине

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)