РЕЦЕПТ ЗА ХУМУС СА ПЕЧЕНИМ ПАПРИКАМА: Идеја за нешто посно и сласно
Очекује вас благослатки, мало димљени, слани кремасти намаз. Овај рецепт је идеалан да га послужите са салатом од свежег парадајза.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г печене црвене паприке, добро оцеђене
- 450 г оцеђеног хумуса, и мало резервне течности
- 2 кашике тахинија
- 2 кашике маслиновог уља
- ½ лимуновог сока
- 2 чена белог лука, згњечен
- ½ кашичице соли
- ½ кашичице кима
- ½ кашичице млевеног коријандера
Припрема:
За хумус су вам потребне потпуно куване леблебије. Можете да користите оне које су већ скуване и конзервисане, а можете и сами да их припремите. Ако желите да намаз буде кремастији, обавезно их прекувајте, а можете и да ољуштите свако зрно, ако вам се баш не жури. Обавезно оставите са стране и мало воде из конзерве или воде у којој су леблебије куване. Тахини је паста од семена сусама коју можете да купите готову или такође сами да направите тако веома кратко препећи сусам и добро га изблендирати док не добијете кремасту масу.
Прављење оригиналног хумуса је веома једноставно. Оцедите леблебије кроз цедиљку, оставите део течности са стране и помешајте све састојке у процесору за храну. Блендирајте све око један минут док намаз не постане довољно гладак, према вашем укусу. Кремастост постижете повременим додавањем течности од леблебија.
Потом у машину додајте очишћење печене паприке и све миксајте док не добијете компактну масу. Овако спремљени хумус увек можете да досолите и додате маслиново уље, нећете га покварити.
Ваш намаз је спреман. Сервирајте га уз препечен хлеб и салату од парадајза и зелениш, баците прстохват слатке суве млевене паприке као декорацију и нећете погрешити.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАШТЕТА ОД КИКИРИКИЈА И КРОМПИРА: Савршен намаз за пост на води
03. 03. 2025. у 13:30Jована Васић

НЕШТО СКРОЗ ДРУГАЧИЈЕ: Здрав намаз од семенки сунцокрета
26. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног
21. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру
10. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)