РЕЦЕПТ ЗА СОК ОД ДРЕЊИНА: Ојачајте имунитет уз помоћ здравог и укусног напитка
За особу доброг здравља прва асоцијација нам је чувена изрека "здрава као дрен".

Foto: Shutterstock
Од листа до плода, ова биљка обилује корисним елементима, посебно витамином Ц. Одличан је савезник у јачању имунитета, избацивању токсина и вишка воде из организма. Од дрењина можете направити врло укусне чајеве, џемове или сокове. Ако више преферирате сок од дрењина него џем од овог плода, доносимо вам одличан рецепт.
Састојци:
- 5 кг дрењина
- 5,5 л воде
- 4,5 кг шећера
- 1 кесица лимунтуса
Припрема:
Дрењине убаците у лонац са водом и укључите ринглу на средњу температуру. Након што вода проври, кувајте док дрењине не побеле. Процедите течност, па убаците шећер и лимунтус. Кувајте још отприлике 30 минута на нижој температури, док се шећер не истопи и састојци не сједине фино. Сок сипајте у претходно опране стаклене флаше.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом
14. 03. 2025. у 16:00

СМУТИ СА КИКИРИКИ ПУТЕРОМ: Подиже енергију у моменту,за савршену ужину
28. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ОДЛИЧНА ЗАМЕНА ЗА МЛЕКО: Здрав напитак који се по укусу не разликује много од обичног
27. 02. 2025. у 14:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)