ДОМАЋА НУТЕЛА: Крем од чоколаде и лешника, одличан за палачинке и мазање на хлеб
Нутела је један од омиљених кремова свих генерација, а уз овај рецепт нећете приметити разлику између куповне и домаће нутеле.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 г црне чоколаде (70% какаоа)
- 50 г лешника
- 150 мл слатке павлаке
- 50 г шећера
- 50 г путера
Припрема:
Лешнике пеците у загрејаној рерни на 200 степени 10 минута. Ставите их у блендер са шећером и блендирајте да добијете пасту. Чоколаду отопите на пари и помешајте са слатком павлаком и путером. У ту смесу додајте пасту од лешника, измешајте и сипајте у тегле. Чувајте у фрижидеру.
(trpeza)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста
14. 03. 2025. у 12:00

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног
21. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру
10. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

ПЛЕНКОВИЋ ТВРДИ: Питање власништва НИС-а биће ускоро решено
ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић казао је да верује да ће питање власништва у Нафтној индустрији Србије (НИС) ускоро бити решено, преноси РТРС.
08. 10. 2025. у 08:51

БРИТАНЦИ У СТРАХУ: "Испливали тајни документи, Путин планира нуклеарни напад на 32 локације у Европи"
КАКО страхови од претње коју Русија представља европској безбедности настављају да расту, забринутост због ширег конфликта и нуклеарног оружја и даље тиња. Владимир Путин редовно маше "нуклеарним сабљама" од како је Русија у фебруару 2022. напала Украјину, упозоравајући Запад због његове подршке Кијеву, пише британски Express.
08. 10. 2025. у 07:55

"ЕТО МЕ БРЗО КОД ТЕБЕ, СТАРИ МОЈ" Халидова жена тешко поднела вест о смрти певача
СЕЈДА Бешлић тешко је поднела смрт свог животног сапутника Халида Бешлића, који је премунуо у 72. години живота у Сарајеву. Када су јој саопштили да је певач преминуо, тужним речима је прокомнетарисала "Ето мене брзо код тебе, стари мој", пише Курир. Њене речи кидају срце и душу.
08. 10. 2025. у 07:47
Коментари (0)