ПОСНЕ АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Нимало не заостају за оригиналом, биће мекане и ваздушасте
Укусне и хрскаве, права посластица за време поста.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Брашно 1,5 чаша
- Прашак за пециво 1
- Со пола мале кашичице
- Ванилин шећер 1
- Кристал шећер 2 кашике
- Бадемово млеко(сојино или неко биљно млеко) 1 чаша
- Вода или минерална вода пола чаше
- Уље 3 кашике
Припрема:
У већој чинији измешати суве састојке- брашно, прашак за пециво, шећер, со, ванилин шећер. Додати биљно млеко, воду и уље, па све заједно измешати варјачом или жицом. Пазити да не буде пуно грудвица.
Загрејати тигањ премазан уљем на средњој температури. Сипати око трећину чаше, или користити мању кутлачу. Сваку страну пећи око 2 минута. Премазати тигањ уљем пре сваке следеће палачинке. Прелити медом и сецканим воћем или џемом, нутелом или неким другим слатким сирупом по жељи. Пријатно!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса
19. 03. 2025. у 13:30

НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком
29. 11. 2024. у 15:00

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ГОЗЛЕМЕ: Ово је други назив за преукусне турске палачинке
22. 11. 2024. у 11:49

ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)
26. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)