ПОХОВАНА БОРАНИЈА: Овако спремљено јело сви воле да једу

Новости онлине

02. 04. 2025. у 16:00

Похована боранија је савршена било као прилог или предјело. Врло се лако прави.

ПОХОВАНА БОРАНИЈА: Овако спремљено јело сви воле да једу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г зелене бораније, исечени крајеви
  • 400 г брашна
  • 120 мл пива
  • 1 3/4 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1/4 кашичице белог лука у праху
  • 1/4 кашичице лука у праху
  • уље за пржење
  • 1 кашика свежег першуна сецканог

Припрема:

Како бисте направили боранију на овај начин, прво загрејте два прста уља у дубоком лонцу. Премажите махуне бораније брашном и отресите вишак. У средњој посуди помешајте преостало брашно, пиво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.

Убаците боранију у тесто, комад по комад, па пржите 8-10 махуна док не порумене, око 3-4 минута. Када је испржите, поспите першуном и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

„ГОСПОДСКА УЛИЦА” НА ДОРЋОЛУ – БОРИС РЕЖАК И МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПРИРЕДИЛИ СПЕКТАКЛ У ФОНДАЦИЈИ MOZZART