ШТА СВЕ ТРЕБА ДА СЕ НАЂЕ НА УСКРШЊОЈ ТРПЕЗИ: По старим обичајима уз јаја, јагњетина и рен имају посебну симболику
16. 04. 2025. у 08:30
На Ускрс се у домовима православих верника након вишенедељног поста поставља мрсна трпеза. Спрема се печеница, најчешће прасе или јагње, меси се ускршња погача, а почасно место на столу припада јајима.
Повезане вести

НАЈЛЕПША УСКРШЊА ПОГАЧА БЕЗ КВАСЦА: Све састојке већ имате код куће и готова је у трен ока
Ускрс је празник радости, окупљања и богате трпезе, а једно од његових незаобилазних обележја свакако је – мирисна и мекана погача.
14. 04. 2025. у 07:00

ПРИРОДНО ДО НАЈЛЕПШИХ БОЈА: Четири методе за фарбање црвених јаја - Испашће вам најбоља
Фарбање ускршњих јаја један је од најлепших и најстаријих обичаја у вези са Васкрсом.
11. 04. 2025. у 10:00

УСКРШЊА ЈАЈА СА ОСЛИКАНОМ ГАЛАКСИЈОМ: Овакав ефекат се постиже сунђером и темперама - право уметничко дело
Ове године јаја офарбајте на несвакидашњи начин.
08. 04. 2025. у 08:30

УМЕСТО ФАРБЕ, БЕЛО ВИНО, ШЕЋЕР И ПРЕХРАМБЕНЕ БОЈЕ: Овако спремљена јаја, биће украс празничне трпезе за Васкрс (ВИДЕО)
У сусрет Ускрсу доносимо вам најлепшу технику фарбања јаја.
06. 04. 2025. у 11:30

КОЛИКО ДУГО МОГУ ДА СТОЈЕ УСКРШЊА ЈАЈА: Зависи како их чувате, а једна ствар на љусци открива да су се покварила
После Ускрса увек остане доста хране, као и куваних јаја.
22. 04. 2025. у 08:30
Најновије из рубрике

ПУН ЈЕ УКУСА, ПРИРОДАН И ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ: Направите кечап код куће
ВИШЕ вам неће пасти на памет да користите куповни.
04. 06. 2025. у 16:14

ДРЕВНИ ХЛЕБ ОСВОЈИО ТУРСКУ! Рецепт стар 5.000 година постао апсолутни модерни хит (ФОТО)
ПОНЕКАД историја има "бољи укус" него што бисмо очекивали – нарочито ако се пече по рецепту старом 5.000 година! Управо такав хлеб, пронађен током археолошких истраживања у Турској, не само да је преживео миленијуме, већ је добио и савремено издање које је постало прави модерни гастро хит.
04. 06. 2025. у 13:50

ЦАКА ЈЕ У ЈЕДНОМ НЕОЧЕКИВАНОМ САСТОЈКУ: Нећете моћи да започнете дан без овог савршенства од јагода
СЛАТКО је увек добра идеја, а ово од јагода са додатком менте, вратиће бар на трен дух неких старих времена у ваш дом.
04. 06. 2025. у 11:00

НАЈБРЖИ ЗЕЛЕНИ РОЛАТ, САВРШЕНО КРЕМАСТ: Пуњен сиром и белим луком
Ролат од тиквица пуњен ароматичним крем сиром и белим луком - лаган и освежавајући залогај који савршено комбинује нежност тиквица и богатство укуса сира.
04. 06. 2025. у 09:00

У ЈУГОСЛАВИЈИ ОВО ЈЕ БИО ОМИЉЕНИ СЛАТКИШ СВАКОГ ДЕТЕТА: Посластица из давних времена (ВИДЕО)
Овај вид посластице данас се сматра десертом за сиромашне, али нико му не може одолети.
04. 06. 2025. у 07:00
Коментари (0)