ПОСНИ ЦЕЗАР СЕНДВИЧ ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Обрадујте најмилије оброком какав до сада нису пробали
У питању је вегански "Цезар" сендвич од леблебија који се прави са укусним домаћим "Цезар" преливом без млека и уља, који му даје укусан укус чувене Цезар салате. Свеж црвени лук, као и парадајз и салата, овом сендвичу задаје леп "ударац" и додаје текстуру коју морате да пробате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За прелив:
- 4 кашике (60 г) свежег лимуновог сока
- 4 кашике (60 г) воде
- 2 кашике (30г) сенфа
- 1 шоља (140 г) сирових, несољених индијских орашчића
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/2 кашичице млевеног црног бибера
- 1/4 - 1/2 кашичице фине морске соли (почните са 1/4 и додајте још по жељи)
За сендвич:
- 1 конзерва леблебија, оцеђена и испрана
- 6 кашика (90 г) Цезар прелива
- 3 кашике (45 г) ситно исеченог црвеног лука
- 1/4 до пола кашичице или више соли
- хлеб по избору
- опционо: било које поврће које волите (парадајз, зелена салата, семенке сусама...)
Припрема:
Додајте све састојке за прелив у блендер и миксајте док не постане потпуно гладак. Прелив треба да буде леп, густ и кремаст.
У посебну посуду преспите и исперите конзерву леблебија и додајте само шест кашика прелива и 1/4 кашичице соли. Остатак прелива можете да разблажите водом и користите у салатама.
Пасирајте леблебије док се све не уједначи, али да им остане текстура. Затим додајте ситно сецкани црвени лук и мешајте док се све не промеша. Пробајте и по жељи додајте још соли и бибер. Оставите неко време смесу да одстоји у фрижидеру и да се охлади.
Када правите сендвич, премажите хлеб са преосталим Цезар преливом, као што би сте рецимо мајонез, и потом ставите намаз од леблебија и остало поврће и семенке по жељи.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)