УСКРШЊА ГНЕЗДА ОД ТИКВИЦА: Савршена су за празничну трпезу као здрав и декоративан залогај

Новости онлине

17. 04. 2025. у 07:00

Комбинација свежег поврћа, јаја и пармезана даје лаган, али хранљив залогај који ће одушевити и одрасле и децу. Ово је сјајан начин да искористите поврће и донесете нешто ново и забавно међу традиционална ускршња јела.

УСКРШЊА ГНЕЗДА ОД ТИКВИЦА: Савршена су за празничну трпезу као здрав и декоративан залогај

foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Састојци:

  • 1 кромпир 
  • 1 велика шаргарепа 
  • 1 тиквица 
  • 1 јаје
  • 50 г пармезана (ренданог)
  • Влашац по укусу (или млади лук)
  • Со и бибер по укусу
  • 500 мл пилеће чорбе (за додатни укус и влагу приликом печења)
  • Јогурт или мајонез за декорацију

Припрема:

Ољуштите кромпир и шаргарепу, па их нарендајте на крупно ренде. Исту ствар урадите и са тиквицом (није потребно љуштити). Посолите нарендано поврће, оставите да стоји 10 минута, па га добро оцедите од вишка течности.

У већој чинији помешајте поврће са јајетом, ренданим пармезаном, ситно сецканим влашцем, сољу и бибером. Узмите калуп за мафине или мале керамичке чинијице, премажите их благим слојем уља и распоредите смесу, притискајући уз ивице да формирате „гнездо“ с удубљењем у средини. Сипајте мало пилеће чорбе у сваку форму (само кашику-две), како би гнезда остала сочна током печења.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 25 минута, док не порумене и постану чврста. По жељи, након печења, додајте мало јогурта или мајонеза у средину сваког гнезда — попут јајета у гнезду.

Ова ускршња гнезда су идеална као предјело, декоративан прилог или лагана ужина. Лепа, шарена и пуна укуса — баш као што празник и заслужује.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ХАОС У УКРАЈИНИ: Зеленски је донео одлуку која је шокирала многе