УСКРШЊА ГНЕЗДА ОД ТИКВИЦА: Савршена су за празничну трпезу као здрав и декоративан залогај
Комбинација свежег поврћа, јаја и пармезана даје лаган, али хранљив залогај који ће одушевити и одрасле и децу. Ово је сјајан начин да искористите поврће и донесете нешто ново и забавно међу традиционална ускршња јела.

foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe
Састојци:
- 1 кромпир
- 1 велика шаргарепа
- 1 тиквица
- 1 јаје
- 50 г пармезана (ренданог)
- Влашац по укусу (или млади лук)
- Со и бибер по укусу
- 500 мл пилеће чорбе (за додатни укус и влагу приликом печења)
- Јогурт или мајонез за декорацију
Припрема:
Ољуштите кромпир и шаргарепу, па их нарендајте на крупно ренде. Исту ствар урадите и са тиквицом (није потребно љуштити). Посолите нарендано поврће, оставите да стоји 10 минута, па га добро оцедите од вишка течности.
У већој чинији помешајте поврће са јајетом, ренданим пармезаном, ситно сецканим влашцем, сољу и бибером. Узмите калуп за мафине или мале керамичке чинијице, премажите их благим слојем уља и распоредите смесу, притискајући уз ивице да формирате „гнездо“ с удубљењем у средини. Сипајте мало пилеће чорбе у сваку форму (само кашику-две), како би гнезда остала сочна током печења.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 25 минута, док не порумене и постану чврста. По жељи, након печења, додајте мало јогурта или мајонеза у средину сваког гнезда — попут јајета у гнезду.
Ова ускршња гнезда су идеална као предјело, декоративан прилог или лагана ужина. Лепа, шарена и пуна укуса — баш као што празник и заслужује.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ПОХОВАНИ ЦЕЛЕР: Све популарнији рецепт, који је заслужио да буде део ваше трпезе
01. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
20. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН МОТИВ МАСАКРА У ПРИЛЕПУ: Ово су отац и син које је убио ујак у породичној кући (ФОТО)
ПАНЧО Чупаркоски и његов 13-годишњи син Милан страдали су јуче у кући у Прилепу након што их је ујак убио због наводне свађе око наследства. Након што је ујак починио крвави пир, сакрио се у свој дом, а приликом доласка полиције пружао је отпор да би на крају починио самоубиство.
13. 07. 2025. у 15:33

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)