КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања

Новости онлине

14. 04. 2025. у 08:30

Ако желите да будете сигурни да јаја неће пући током кувања, онда испробајте неку од ове 4 методе.

КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања

Foto: Shutterstock

Постоје разне технике бојења, али сем маште и стрпљења, јако је битно да су јаја која се кувају цела. Она са пукотинама се неће лепо декорисати, а како би били сигурни да се то неће десити, у наставку текста прочитајте 4 савета који ће вам помоћи у томе. Можда делују необично, али испробани су и сигурно делују.

Најбитније правило је наравно да не стављате хладна јаја у топлу воду, јер због температурне разлике љуска сигурно пуца. Такође, никада немојте да кувате на високој температури или да стављате превише, а опет ни премало јаја у шерпу. Јаја треба да покривају дно.

А ево шта још можете да користите како би спречили пуцање: 


Чачкалица

Пре загревања воде у којој ће се кувати јаја, у њу убаците неколико чачкалица. 

Тањир

Поставите тањир наопако на дно посуде у којој ћете кувати, а затим пажљиво ставите јаја на њу.

Сирће

Уместо соли у воду можете да додате и сирће.

Игла

Иглом можете да пробушите јаје, али водите рачуна да рупа буде мала. 

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВАЖНИЈИ ОБИЧАЈИ ЗА ВАСКРС: Ево шта треба да урадите за добробит целе породице