КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања
Ако желите да будете сигурни да јаја неће пући током кувања, онда испробајте неку од ове 4 методе.

Foto: Shutterstock
Постоје разне технике бојења, али сем маште и стрпљења, јако је битно да су јаја која се кувају цела. Она са пукотинама се неће лепо декорисати, а како би били сигурни да се то неће десити, у наставку текста прочитајте 4 савета који ће вам помоћи у томе. Можда делују необично, али испробани су и сигурно делују.
Најбитније правило је наравно да не стављате хладна јаја у топлу воду, јер због температурне разлике љуска сигурно пуца. Такође, никада немојте да кувате на високој температури или да стављате превише, а опет ни премало јаја у шерпу. Јаја треба да покривају дно.
А ево шта још можете да користите како би спречили пуцање:
Чачкалица
Пре загревања воде у којој ће се кувати јаја, у њу убаците неколико чачкалица.
Тањир
Поставите тањир наопако на дно посуде у којој ћете кувати, а затим пажљиво ставите јаја на њу.
Сирће
Уместо соли у воду можете да додате и сирће.
Игла
Иглом можете да пробушите јаје, али водите рачуна да рупа буде мала.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРЕНДОВИ ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ова палета боја доминира на друштвеним мрежама
03. 04. 2025. у 18:56

ЕВО КАКО ГРЦИ ФАРБАЊУ ЈАЈА: Техника како добити најинтезивнију црвену боју (ВИДЕО)
29. 03. 2025. у 17:54

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)