ФАРБАЊЕ ЈАЈА САЛВЕТОМ: Најлакша техника коју ће обожавати и деца и одрасли
Јаја за Ускрс можете да офарбате у дугиним бојама, а само су вам потребне салвете и фарба за јаја.

Foto: Printskrin
Састојци:
- 6 јаја
- боје за храну у различитим бојама (црвена, зелена, наранџаста, љубичаста и жута)
- 6 кашичица сирћета
Припрема:
Како бисте офарбали ускршња јаја, прво их оставите да се прилагоди температури собе, па их кувајте у води 10 минута. Када се скувају, умотајте их као бомбону чврсто у салвете, свако јаје у једну салвету. Поређајте их на тањир. Затим припремите фарбу у одвојеним чашама. У сваку чашу убаците другу боју. Затим у сваку чашу чашу додајте 1 кашику вруће воде, па затим по једну кашику сирћета. Након тога у сваку чашу убаците по један штапић за уши.
Користећи један по један штапић за уши и боју, почните да фарбате јаја која су умотана у салвету, тако што ћете да фарбате по дужини јајета прво једном бојом, па следећу штрафту другом бојом, и тако у круг. Тапкајте штапићима преко салвета и добро натопите бојом. Притисните чврсто рукама и прстима салвету о јаје. Како завршите, поређајте их на чисти бели убрус, да стоје тако умотана и офарбана. Оставите да стоје око пола сата тако умотана. Након пола сата почните да скидате салвете са јаја. Премажите их уљем за сјај и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРЕНДОВИ ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ова палета боја доминира на друштвеним мрежама
03. 04. 2025. у 18:56

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)