ФАРБАЊЕ ЈАЈА САЛВЕТОМ: Најлакша техника коју ће обожавати и деца и одрасли

Новости онлине

16. 04. 2025. у 10:00

Јаја за Ускрс можете да офарбате у дугиним бојама, а само су вам потребне салвете и фарба за јаја.

ФАРБАЊЕ ЈАЈА САЛВЕТОМ: Најлакша техника коју ће обожавати и деца и одрасли

Foto: Printskrin

Састојци:

  • 6 јаја
  • боје за храну у различитим бојама (црвена, зелена, наранџаста, љубичаста и жута)
  • 6 кашичица сирћета

Припрема:

Како бисте офарбали ускршња јаја, прво их оставите да се прилагоди температури собе, па их кувајте у води 10 минута. Када се скувају, умотајте их као бомбону чврсто у салвете, свако јаје у једну салвету. Поређајте их на тањир. Затим припремите фарбу у одвојеним чашама. У сваку чашу убаците другу боју. Затим у сваку чашу чашу додајте 1 кашику вруће воде, па затим по једну кашику сирћета. Након тога у сваку чашу убаците по један штапић за уши.

Користећи један по један штапић за уши и боју, почните да фарбате јаја која су умотана у салвету, тако што ћете да фарбате по дужини јајета прво једном бојом, па следећу штрафту другом бојом, и тако у круг. Тапкајте штапићима преко салвета и добро натопите бојом. Притисните чврсто рукама и прстима салвету о јаје. Како завршите, поређајте их на чисти бели убрус, да стоје тако умотана и офарбана. Оставите да стоје око пола сата тако умотана. Након пола сата почните да скидате салвете са јаја. Премажите их уљем за сјај и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ УВЕЛИ ДАН РУСА! Чудо невиђено: Вашингтон установио нови празник - наређено да га сви поштују!