РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ КОЈИ УСПЕВА СВИМА: Прво се кува, па се пече, мекан као душа
Овај хлеб се припрема тако што се прво кратко кува, па се тек онда пече и зато има посебну драж, обавезно га испробајте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 мл воде
- 1 равна кашичица соли
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица сувог квасца
- 1 кашик уља
- 700 г брашна
- црни и бели сусам
Припрема:
У посуди помешајте топлу воду, шећер и квасац, па оставите да се активира. Затим сипајте уље, шећер и брашно. Све добро сједините и умесите тесто.
Покријте провидном фолијом и крпом, па оставите на топлом неких 40 минута да надође.
Извадите тесто на побрашњену површину и мало га поспите брашном, па га кратко премесите.
Поделите на 4 једнака дела и обликујте лоптице. Поређајте на даску или плех, покријте и оставите да одстоје још 20 минута.
У шерпу сипајте воду, па је загрејте и убаците по два хлеба. Кратко кувајте, па хлеб поређајте на плех обложен пек папиром и засеците на врху.
Поспите сусамом и пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута.
(still)
Препоручујемо

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ХАЧАПУРИ: Традиционални грузијски хлеб са сиром
06. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним
04. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И КОД КУЋЕ: Најлакши рецепт за интегрални хлеб
01. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)