КАКО ДА НАПРАВИТЕ МЕД ОД МАСЛАЧКА: Рецепт за припрему је веома једноставан

Новости онлине

26. 04. 2025. у 13:00

Мед има антиоксидативна, антибактеријска и антиинфламаторна својства.

КАКО ДА НАПРАВИТЕ МЕД ОД МАСЛАЧКА: Рецепт за припрему је веома једноставан

Foto: Shutterstock

Природни мед поседује невероватне антиоксидативне особине, које помажу у заштити ћелија од оштећења насталих услед старења и излагања токсинима. Богат је флавоноидима, фенолном киселином, витамином Ц и многим другим нутријентима.

Мед од маслачка можете да правите управо сада, јер му је сезона и уживаћете у њему дуг временски период.

Састојци:

  • 125 г глава маслачка, без стабљика
  • 2 танке кришке лимуна
  • 500 мл воде
  • 450 г шећера

Припрема:

Како бисте направили мед, сакупите маслачак и сваки цвет мало протресите преко чиније да бисте уклонили инсекте. Маслачак и кришке лимуна ставите у мању шерпу и прелијте водом. Ставите лонац на ринглу на тиху ватру и лагано доведите до кључања. Оставите мешавину да лагано крчка неколико минута, а затим искључите ватру, поклопите шерпу и оставите да одстоји неколико сати.

Након што је мешавина маслачка натопљена, процедите је кроз комад муслина или чисту кухињску крпу да бисте склонили главице маслачка, добро их стисните да избаците све до последње капи течности. Измерите течност коју сте издвојили, било у мерном бокалу или помоћу кухињске ваге (1г = 1мл воде). Требало би да имате око 450 мл течности.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МЕЛАНИЈА ТРАМП ДАНАС ПУНИ 55 ГОДИНА: Живот јој се променио из корена када је дошла у Америку и променила име