ЗАБОРАВИЋЕТЕ НА СВЕ ОСТАЛЕ: Најмекши славски колач за Спасовдан

Новости онлајн

29. 05. 2025. у 07:00

СЛАВСКИ колач је срце славске трпезе, симбол хришћанске вере и домаћинске части.

ЗАБОРАВИЋЕТЕ НА СВЕ ОСТАЛЕ: Најмекши славски колач за Спасовдан

Foto: Printskrin Youtube/@Prasence2

Вреди сваког уложеног труда, а гости ће бити одушевљени.

Потребно је:

* 20 г квасца
* 2 кашике воде
* 500 г белог брашна тип 500
* 2 кашичице соли
* 1 супена кашика шећера
* 2 кашике уља
* 250 мл воде

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са водом, па оставите са стране. Просејте брашно, па 4 кашике брашна одвојите са стране. Додајте 2 кашичице соли, 1 супену кашику шећера, 2 кашике уља, растопљен квасац, око 250 мл воде па замесите глатко тесто. Додајте брашно, па премесите тесто. Онда  га пустите око 45 минута да нарасте. Премесите тесто, па поделите на 3 дела: један од 100 грама, један од 210 грама и трећи од 530 грама. Обликујте лоптице. Онај део од 210 грама, поделите на 3 дела. Пустите лоптице да се одморе око 10 минута. У калуп ставите ону "лоптицу" теста од 530 грама. Покријте фолијом и оставите да нарасте. Од преосталих лоптица направите плетенице, па тиме украсите славски колач. Оставите поклопљеног да нарасте, па га премажите уљем. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.

Пријатно!

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља