ЈЕФТИНЕ И БРЗЕ, А САВРШЕНЕ ЗА ЛЕТО: Палачинке са тиквицама
ПОСТОЈИ хиљаду решења када су брзи летњи оброци у питању, а са тиквицама увек то буде и најукуснији одабир.
Фото Profimedia
Палачинке с тиквицама су идеалне су за доручак или лагани ручак. Тиквице се додају у смесу за палачинке, чинећи их сочним и дајући богатији укус.
Састојци:
* 1–2 тиквице, изрендане
* 2 јајета
* 250 мл млека (или киселог млека, јогурта)
* 100–150 г брашна
* со, бибер, зачини по жељи (млевена паприка, першун)
* уље за печење
Припрема:
Тиквице огулити (по потреби) и изрендати. Посолити и оставити да пусте воду 15–20 минута, па их добро оцедити.
Умутити јаја, додати млеко, со, бибер и брашно. Мешати док не добијете глатку смесу. Смеса треба да буде мало гушћа него за обичне палачинке.
Додати оцеђене тиквице и зачине у смесу и промешати.
Пећи палачинке у загрејаном тигању с мало уља, док не порумене с обе стране.
Предлог:
За богатији укус, можете додати фета сир, качкаваљ, или бели лук у смесу. Палачинке се могу послужити топле с киселим млеком, павлаком, или неким другим умаком.
Пријатно!
(Super Žena/B 92)
Препоручујемо
ЗА БРЗИ ОБРОК, ЗАБАВУ ИЛИ УЖИНУ: Брзе и здраве мини pizze са тиквицама
21. 06. 2025. у 13:00
ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА: Напуните тело добром енергијом и оправите га од јаке хране
24. 04. 2025. у 10:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)