ХРСКАВИ ПИЛЕЋИ ЗАЛОГАЈИ СА СОСОМ ОД БЕЛОГ ЛУКА: Сочни изнутра, хрскави споља

Milena Tomasevic

29. 09. 2025. у 17:00

Ако тражите рецепт који ће одушевити и мале и велике, ови хрскави пилећи залогаји су прави избор. Златна корица, меко и сочно месо изнутра и освежавајући сос од белог лука чине их савршеним за породичну вечеру, филмско вече код куће или дружење са пријатељима.

ХРСКАВИ ПИЛЕЋИ ЗАЛОГАЈИ СА СОСОМ ОД БЕЛОГ ЛУКА: Сочни изнутра, хрскави споља

ФОТО: Novosti

Састојци:

За пилетину:

  • 500 гр пилећег филеа (исеченог на мале комаде)
  • 200 мл млека + 1 кашика сока од лимуна (замена за млаћеницу)
  • 1 јаје
  • 1,5 шоље универзалног брашна
  • 1 кашичица слатке паприке
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • со и бибер по укусу
  • уље за пржење

За сос од белог лука:

  • 4 кашике мајонеза
  • 2 кашике јогурта
  • 1 чење белог лука (исцеђено)
  • 1 кашичица сока од лимуна
  • со, бибер и мирођија по укусу

Припрема:

У млеко додајте кашику лимуновог сока, промешајте и оставите 10–15 минута да се згусне. Додајте јаје и добро умутите. У ту смесу ставите комаде пилетине и оставите да се маринирају 30 минута. У посебној посуди измешајте брашно, паприку, бели лук у праху, со и бибер. Извадите пилетину из маринаде, уваљајте у брашно и пржите у дубоком уљу (180°C) 4–5 минута, док не добију златну боју и хрскаву корицу. Оцедите на папирним убрусима.Све састојке за сос добро измешајте и послужите уз топле залогаје.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ: Перутнина Птуј чува традицију квалитета већ 120 година