ХРСКАВЕ ТИКВИЦЕ У БАДЕМОВОМ БРАШНУ: Брз, здрав и неодољиво укусан специјалитет

Milena Tomasevic

29. 11. 2025. у 07:00

РЕЦЕПТ који је освојио љубитеље лаганих оброка — хрскаве тиквице у бадемовом брашну и пармезану постале су хит међу онима који траже савршен спој једноставности и богатог укуса.

ХРСКАВЕ ТИКВИЦЕ У БАДЕМОВОМ БРАШНУ: Брз, здрав и неодољиво укусан специјалитет

FOTO: Novosti

Састојци:

  • 1–2 тиквице
  • 1 јаје 
  • 3–4 кашике бадемовог брашна
  • 2–3 кашике ренданог пармезана
  • оригано
  • сушени бели лук, бибер, со и остали зачини по укусу

Припрема:

Загрејте рерну на 200°C. Тиквице исеците на колутове или штапиће. У једној чинији умутите јаје или беланце. 

У другој помешајте бадемово брашно, пармезан и зачине. Комаде тиквица умочите у јаје, па уваљајте у суву мешавину. 

Поређајте их на плех са папиром за печење. Пеците 10–15 минута, док не постану златне и хрскаве.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

БРАНКО БАБИЋ ДОБИО БЛИЗАНЦЕ: Породила се лепа Милица