МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Укусан ручак према старом рецепту
ИДЕАЛАН предлог за данашњи ручак
ДА ли сте некада пробали препечене лазање? То би била савршена дефиниција за млинце. Данас смо за ручак пронашли један стари рецепт за млинце са пилетином.
Млинци са пилетином - састојци:
• 200-250 г млинаца
• 2 пилећа филеа (око 500 г)
• 400 мл неутралне павлаке
• 400 г киселе павлаке
• коцка за супу
• 1л воде
• горгонзола или било који други топљиви сир
Млинци са пилетином - припрема:
Млинце би требало да спремамо у комбинацији са ћуретином или пилетином. Месо се исецка на коцкице, зачини и испржи. Прелије се мешавином неутралне и киселе павлаке коју смо пре тога помешали у чинији. Упоредо се изломљени млинци прелију врућом супом и оставе неколико минута да упију течност и омекшају. Процеде се и додају месу и павлаци. Запеку се у рерни на 180 степени док вишак течности не испари и док се површина запече.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром
14. 06. 2023. у 17:11
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)
15. 05. 2023. у 13:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)