МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Укусан ручак према старом рецепту
ИДЕАЛАН предлог за данашњи ручак
ДА ли сте некада пробали препечене лазање? То би била савршена дефиниција за млинце. Данас смо за ручак пронашли један стари рецепт за млинце са пилетином.
Млинци са пилетином - састојци:
• 200-250 г млинаца
• 2 пилећа филеа (око 500 г)
• 400 мл неутралне павлаке
• 400 г киселе павлаке
• коцка за супу
• 1л воде
• горгонзола или било који други топљиви сир
Млинци са пилетином - припрема:
Млинце би требало да спремамо у комбинацији са ћуретином или пилетином. Месо се исецка на коцкице, зачини и испржи. Прелије се мешавином неутралне и киселе павлаке коју смо пре тога помешали у чинији. Упоредо се изломљени млинци прелију врућом супом и оставе неколико минута да упију течност и омекшају. Процеде се и додају месу и павлаци. Запеку се у рерни на 180 степени док вишак течности не испари и док се површина запече.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром
14. 06. 2023. у 17:11
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)
15. 05. 2023. у 13:00
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)