ЋУФТИЦЕ У СОСУ ОД ЛУКА И СЕНФА: Издашан ручак за целу породицу
ДОНОСИМО вам најбољи рецепт за ћуфте у сосу од лука и сенфа, којим је тешко одолети.
Јела од млевеног меса су оно што сви волимо, а овај рецепт запишите јер смо сигурни да ће се свима толико доопасти да ће вам тражити да га ускоро поново правите.
Састојци:
- 1 кг мешаног млевеног меса
- со
- бибер
- свеж першун
Сос:
- 3 главице црвеног лука
- 1 свежа жута паприка
- 1 кашика ражаног брашна
- 1 кашика сенфа
- говеђа супа
- свеж босиљак
1. У месо додајте со, бибер и ситно насецкан першунов лист (мало већу количину) и обликујте куглице жељене величине.
2. У дубљем тигању загрејте мало уља, кратко пржите куглице, па их извадите на тањир. На то уље ставите лук и паприку исечене на резанце и кашику сенфа и пржите док све не добије фину боју и мирис.
3. Вратите куглице у тигањ, поспите брашном, све мало протресите и залијте говеђом супом, коју сте добили од воде и говеђе коцке за супу.
4. Кувајте пола сата на средње јакој ватри повремено мешајући.
5. Кад је готово, обилно поспите сецканим першуновим листом.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)