КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

22. 08. 2023. у 17:00

Изрека "прост као пасуљ" је настала због тога што се ово јело спрема најједноставније. Срби би рекли да је пасуљ мајка свих јела, али посан пасуљ је чиста основа свега. Због влакана и свих нутријената сматра се најздравијим јелом. У данима поста ово је јело које ће вас заситити и нахранити баш како треба.

КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребно је:

  • 500 грама пасуља
  • 2 шаргарепе
  • 2 главице црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 зелена паприка
  • 1 парадајз
  • со и бибер, слатка млевена паприка - зачинска,
  • ловоров лист
  • свеж першун
  • уље
  • љуте суве паприке

Припрема:

Пасуљ вече пред припрему потопите у хладну воду. Сутрадан га процедите и добро исперите под млазом текуће воде.

У већу шерпу ставите пар кашика уља, додајте сецкан лук и шаргарепу па динстајте док не омекша. Додајте ситно сецкану паприку и парадајз па динстајте још пар минута.

Додајте опран и оцеђен пасуљ, а онда све измешајте, додајте зачине и налијте воду до врха шерпе. Кувајте пасуљ око 2 сата на лаганој ватри. Пред сам крај кувања додајте ситно сецкан бели лук и першун. Када прокључа још једном склоните пасуљ са рингле и послужите.

Овако скуван пасуљ можете да разлијете у ватросталне чинијице и запечете у рерни са сувим паприкама, али можете послужити и уз љуте суве паприке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда