НАЈБОЉИ НАЧИН ПРИПРЕМЕ ШАМПИЊОНА: Кремасти, преукусни и изузетно здрави - читав оброк од само три састојка
ШАМПИЊОНИ могу бити комплетан оброк ако их спремите на овај начин, а послужени уз паленту представљају прави специјалитет.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Печурке су једна од најздравијих намирница, пуне су минерала, а садрже и витамин комплекса Б, витамин Ц, витамин Д, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум, цинк и селен.
Данас вам доносимо најбољи начин припреме шампињона, а послужени уз паленту формирају комплетан оброк.
- 500 грама шампињон (опраних, очишћених и исечених на крупније листиће)
- 3 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- везу свежег першуна
- маслиново уље, со, бибер, црвена љута паприка
Припрема: У загрејано уље додајте шампињоне. Када се мало пропрже, додајте им ситно сецкан црни и бели лук. Динстајте око 10 минута. Додајте све зачине, па динстајте још 5 минута. Додајте ситно сецкан свеж першун.
Промешајте па послужите топло.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34

ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05

ТУРСКИ ПОПИС СРБА ИЗ 1455. ГОДИНЕ: Овако су се звали наши преци, стара имена која су данас заборављена
ПРЕЛЕПА традиционална имена која су данас готово заборављена.
18. 02. 2025. у 08:50
Коментари (0)