НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом
УЗ МАЛО састојака, савршен ручак!
Фото: Пекселс
Састојци за посни пилав са буковачом:
1 главица црног лука,
2 шаргарепе,
400 г буковаче,
1 шоља пиринча,
со, бибер,
першун за декорацију,
зачини по укусу,
уље.
Посни пилав са буковачом се припрема на следећи начин:
- Тигањ загрејете, па додајте мало уља, а онда и црни, ситно сецкани лук.
- Динстајте га три минута.
- Шаргарепу и бели лук исецкајте ситно, а буковачу на листиће, па додајте у тигањ.
- Динстајте све пет минута и додајте зачине.
- Пиринач оперите у две воде, па га додајте у тигањ.
- Поврће прелијте водом да огрезне и кувајте још пет минута.
- Преместите га у плех који сте претходно науљили, па пеците у рерни на 200 степени, 45 минута.
- Пилав извадите из рерне и декоришите свежим першуном, па га служите уз омиљену сезонску салату.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)