НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом
УЗ МАЛО састојака, савршен ручак!

Фото: Пекселс
Састојци за посни пилав са буковачом:
1 главица црног лука,
2 шаргарепе,
400 г буковаче,
1 шоља пиринча,
со, бибер,
першун за декорацију,
зачини по укусу,
уље.
Посни пилав са буковачом се припрема на следећи начин:
- Тигањ загрејете, па додајте мало уља, а онда и црни, ситно сецкани лук.
- Динстајте га три минута.
- Шаргарепу и бели лук исецкајте ситно, а буковачу на листиће, па додајте у тигањ.
- Динстајте све пет минута и додајте зачине.
- Пиринач оперите у две воде, па га додајте у тигањ.
- Поврће прелијте водом да огрезне и кувајте још пет минута.
- Преместите га у плех који сте претходно науљили, па пеците у рерни на 200 степени, 45 минута.
- Пилав извадите из рерне и декоришите свежим першуном, па га служите уз омиљену сезонску салату.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
Препоручујемо

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДИРЉИВО: Објављена Халидова преписка са директором клинике (ФОТО)
ПЕВАЧ Халид Бешлић опоравља се након што је завршио у болници због здравствених проблема. Вест о његовој болести забринула је многе обожаваоце и естрадне личности, међу којима је Халид цењен и омиљен, а сада се огласио и заступник у НСРС и директор Универзитетског-клиничког центра РС Владо Ђајић.
19. 09. 2025. у 15:33
Коментари (0)