ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће

Новости онлајн

01. 09. 2023. у 19:55

СПОЉА хрскав, а унутра мекан и сочан кромпир биће савршена вечера за свачији џеп!

ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Већина нас би кромпир могла јести у сва три оброка, а хармоника кромпир зна да буде савршена вечера ако се спреми по овом рецепту:

Састојци:

  • 8-10 средњих кромпира
  • 200 г панчете
  • 200 г гауде
  • 2 дл киселог млека
  • 1 жуманце
  • 1дл уља
  • оригано

Припрема:

1. Кромпир огулити, опрати и исећи на кришке тако да су спојене на дну, тј. да кромпир изгледа као хармоника.

2. Између сваке кришке ставити комадић гауде умотан у комад панчете. Није потребно солити или додавати зачине. Кромпир полити с мало уља, па преостали сир нарендати по припремљеном кромпиру и посути ориганом. Пећи на 200 степени.

3. Кисело млеко умутити са једним жуманцетом, па након пола сата печења прелити кромпир и пећи га још 15 минута (зависно од величине кромпира). Сервирати уз салату по жељи.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (2)

ХТЕО САМ ДА ВЕЖЕМ ПЕРТЛУ...: Милан Марић испричао анегдоту из периода када је имао 30 килограма вишка