ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће
СПОЉА хрскав, а унутра мекан и сочан кромпир биће савршена вечера за свачији џеп!

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Већина нас би кромпир могла јести у сва три оброка, а хармоника кромпир зна да буде савршена вечера ако се спреми по овом рецепту:
Састојци:
- 8-10 средњих кромпира
- 200 г панчете
- 200 г гауде
- 2 дл киселог млека
- 1 жуманце
- 1дл уља
- оригано
Припрема:
1. Кромпир огулити, опрати и исећи на кришке тако да су спојене на дну, тј. да кромпир изгледа као хармоника.
2. Између сваке кришке ставити комадић гауде умотан у комад панчете. Није потребно солити или додавати зачине. Кромпир полити с мало уља, па преостали сир нарендати по припремљеном кромпиру и посути ориганом. Пећи на 200 степени.
3. Кисело млеко умутити са једним жуманцетом, па након пола сата печења прелити кромпир и пећи га још 15 минута (зависно од величине кромпира). Сервирати уз салату по жељи.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (2)