ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Ручак из шерпе - тадиционалан и тако једноставан да му нема равног
ЈЕДАН диван традиционалан оброк који морате да научите да спремите су тиквице у сосу од парадајза.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba
Пуњене тиквице су традиционални ручак који се спрема једноставно, а укус се не заборавља.
Потребно за 4 особе:
- 2 младе тиквице
- 750 г мешаног млевеног меса
- 2 главице црног лука
- 1 варјача масти
- 4 кашике пиринча
- 2 прстохвата соли
- 1/2 кашичице бибера
- пола везе лишћа першуна
- 1 л куваног сока од парадајза
Припрема: У тигању на масти испржити ситно сецкан лук, додати млевено месо па и њега пропржити. Зачинити па додати пиринач и њега мало пропржити заједно с месом. Ставити да се мало прохлади.
Тиквице пресећи попреко на 2 или 3 дела (у зависности од величине тиквице и дубине шерпе у којој се јело спрема). Ољуштити их и очистити од семенки. Ако се сече на 3 дела у срдњем делу оставити око 1 цм средине да буде „дно“ пуњене тиквице.
Пунити тиквице и слагати у дубљу шерпу. Налити мало воде и парадајз, додати мало шећера и соли у тај сок да би се зачинио. Поклопити и ставити на јаку ватру, када проври снизити температуру да се лагано крчка на шпорету око 40 минута. Оставити да се мало прохлади па сервирати са хлебом.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)