НЕОДОЉИВЕ ПЉЕСКАВИЦЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Један састојак даје им посебан шмек и чини их сласним
УПРКОС томе што се чини да је пљескавице веома једноставно припремити, не испадну увек онако како смо очекивали.
Занимљиво је да пљескавице у ресторанима имају посебан укус и шмек, а ми вам доносимо рецепт који врхунски кувари користе.
Састојци:
500 г млевеног свињског меса
500 г млевеног јунећег меса
1 кашичица бибера
20 г соли
10 г соде бикарбоне
2 прстохвата шећера
2 кашичице црвене млевене паприке
1 већа главица црног лука
2 дл воде
Припрема:
У великој посуди помешајте свињско и јунеће месо, додајте соду бикарбону, со, шећер, бибер, црвену паприку, воду, а затим ситно сецкани црни лук. Веома је важно да додате соду бикарбону која ће им дати на мекоћи и сочности. Све добро замесите, да се што боље сједини. Посуду прекријте самолепљивом фолијом и оставите да преноћи у фрижидеру. Пре печења извадите је из фрижидера и обликујте пљескавице у жељеној величини.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута
06. 10. 2023. у 12:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (2)