РЕЦЕПТ ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА ЗА НАЈБОЉИ ГРАШАК СА ЈУНЕТИНОМ: Примењују једну цаку због које је увек неодољиво укусан

Novosti online

14. 10. 2023. у 12:00

ПРЕД вама је рецепт за најбољи грашак са јунетином, уколико га нисте спремали на овај начин - обавезно пробајте!

РЕЦЕПТ ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА ЗА НАЈБОЉИ ГРАШАК СА ЈУНЕТИНОМ: Примењују једну цаку због које је увек неодољиво укусан

Фото: Free Images Pixabay

Грашак са јунетином се спрема зачас, те не морате да проводите сате поред шпорета да бисте имали укусан ручак за своје укућане. Притoм, ова намирница обилује многим важним нутријентима, укључујући витамине А, Б1 (тиамин), Б2 (рибофлавин), Б6, Ц, К, богат је и беланчевинама, а снажан је и антиоксиданс.

Многа истраживања су потврдила да редовна конзумација грашка може у великој мери позитивно да утиче на комплетно здравље.

Потребни састојци:

400 г јунетине (плећка или бут)
500 г грашка
1 већа шаргарепа
1 главица црног лука
2 кашичице сувог биљног зачина
1 чен белог лука
мало бибера
3 листа ловора
1 кашичица слатке млевене паприке
1-2 кашике брашна
20 г путера
мало уља

Фото: Free Images Pixabay

Како се прави?

Месо исећи на крупније комаде, ставити у благо посољену воду да прокључа, да пена изађе на површину, како се касније не би стварала током кувања. Када проври извадити месо и исецкати на ситне коцкице.

У шерпи на мешавини уља и маслаца издинстати ситно исецкан лук и шаргарепу исецкану на коцкице, додати месо и продинстати неколико минута. Долити воду да месо огрезне и динстати, док месо не буде скоро мекано. Затим додати грашак и рендани бели лук, наставити динстање док и грашак не буде мекан. Додати зачине. На крају размутити брашно, слатку млевену паприку са мало хладне воде и запржити грашак. Кувати још два, три муинута и служити топло.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА