РЕЦЕПТ ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА ЗА НАЈБОЉИ ГРАШАК СА ЈУНЕТИНОМ: Примењују једну цаку због које је увек неодољиво укусан

Татјана Марковић

14. 10. 2023. у 12:00

ПРЕД вама је рецепт за најбољи грашак са јунетином, уколико га нисте спремали на овај начин - обавезно пробајте!

РЕЦЕПТ ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА ЗА НАЈБОЉИ ГРАШАК СА ЈУНЕТИНОМ: Примењују једну цаку због које је увек неодољиво укусан

Фото: Free Images Pixabay

Грашак са јунетином се спрема зачас, те не морате да проводите сате поред шпорета да бисте имали укусан ручак за своје укућане. Притoм, ова намирница обилује многим важним нутријентима, укључујући витамине А, Б1 (тиамин), Б2 (рибофлавин), Б6, Ц, К, богат је и беланчевинама, а снажан је и антиоксиданс.

Многа истраживања су потврдила да редовна конзумација грашка може у великој мери позитивно да утиче на комплетно здравље.

Потребни састојци:

400 г јунетине (плећка или бут)
500 г грашка
1 већа шаргарепа
1 главица црног лука
2 кашичице сувог биљног зачина
1 чен белог лука
мало бибера
3 листа ловора
1 кашичица слатке млевене паприке
1-2 кашике брашна
20 г путера
мало уља

Фото: Free Images Pixabay

Како се прави?

Месо исећи на крупније комаде, ставити у благо посољену воду да прокључа, да пена изађе на површину, како се касније не би стварала током кувања. Када проври извадити месо и исецкати на ситне коцкице.

У шерпи на мешавини уља и маслаца издинстати ситно исецкан лук и шаргарепу исецкану на коцкице, додати месо и продинстати неколико минута. Долити воду да месо огрезне и динстати, док месо не буде скоро мекано. Затим додати грашак и рендани бели лук, наставити динстање док и грашак не буде мекан. Додати зачине. На крају размутити брашно, слатку млевену паприку са мало хладне воде и запржити грашак. Кувати још два, три муинута и служити топло.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол